.

Perşembe, Temmuz 29, 2010

Yetmez Demirören


Geçen sezon İnönü tribünlerinde en çok duyulan tezahürattı "Yeter Demirören". Takımın  yönetiliş tarzından memnun olmayan Beşiktaş taraftarları, Yıldırım Demirören'i bu tezahürat ile protesto ediyordu. Sezon bitti, Fenerbahçe şampiyon olamadı, Bursaspor şampiyon oldu. Her şey halının altına süpürüldü, her şey unutuldu. Bu durumu lehine kullanan Demirören, kendine yeni bir şans yaratma şansını ıskalamamıştı. Yıldırım Demirören ve tayfası, gelecek sezon için Beşiktaş kadrosuna yıldız isimleri katıyordu, büyük bir hızla.

Sansasyonel transferlerin ardından sezonun ilk resmi maçı bugün Çek Cumhuriyetinde, Plzen şehrinde yapıldı. 7.250 kişilik stadı olan Viktoria Plzen'in taraftar baskısı yoktu, saha şartları mükemmeldi, hava harikuladeydi. Fakat sahada Beşiktaş yoktu. Sahada tam anlamıyla bir Viktoria Plzen rüzgarı vardı, bilhassa ilk yarıda. Birçok net pozisyon yakalayan Çek takım, Avrupa'da oynadığı maçlarda ortalama 3 golden fazla yiyen Hakan Arıkan'a takıldı. Hakan için belki de eski günleri(8-0) silme çabasıydı bu. Atamayana atarlar kuralı yine işledi sahada ve Tomas Rada'nın yaptığı gereksiz hamle, Beşiktaş'a penaltı kazandırdı.  İkinci yarı ise sanki Beşiktaş güçsüz olan tarafmış gibi rakibi uyutmaya çalıştı. Skorun üstüne yatıp, nasıl olsa İnönü'de eleriz mantığı vardı ikinci yarıda.

Fakat skorun bir önem yok, özellikle de rakip ilk yarıda yakaladığı pozisyonları atamadıktan sonra. Önemli olan, Beşiktaş'ın şu sıralar benimsediği mentalite. Savaşan ve koşan futbolcuları -Ferrari ve Fink- arka plana itip, göze hoş gelen futbol oynamak istiyor sanırım Beşiktaş. Fakat bunu yapması şuan ki durum ile çok kolay değil. Özellikle de orta sahayı Quaresma, Delgado, Hilbert üçlüsünden kuruyorsanız. Forvet bölgesinden ise hiç bahsetmiyorum. 'Mert' Nobre, geçtiğimiz sezon ağları sadece bir kez havalandırdı. Hem de çok ağır bir sakatlık geçirmemesi rağmen 20 maçta sadece ve sadece 1 gol atabilen bir forvet Nobre. Gerisini size bırakıyorum, boşlukları eminim ki rahatlıkla doldurursunuz.

Yapılan transferler sonrasında coşan ve mutlu olan Beşiktaş taraftarı, bu maçı izledikten sonra İnönü'de "Yetmez Demirören" diye bağırmaz umarım. Hani transferlerin sonu gelmemesi anlamında...

Seja o primeiro a comentar


  ©EmreCeSpor - Todos os direitos reservados.

Template by Dicas Blogger | Topo