.

Pazar, Temmuz 18, 2010

Pembe Formanın Büyüsü

Dünya Kupasının en çok yaradığı takımlardan biri de Palermo oldu. Elindeki genç futbolcuların, birer birer kupada parlaması ile Palermo'nun kasası para dolmaya başladı. Biraz da pembe formanın büyüsünü ortaya koyduğumuzda kapış kapış gidiyor genç yıldızlar.

Evet dedik ya, Palermo genç yıldızlarını teker teker satıyor. Peki kim bu genç yıldızlar ? 21 yaşındaki Danimarkalı Simon Kjaer, 23 yaşındaki Edinson Cavani ve bonservis bedeli olarak paha biçilemeyen 21 yaşındaki Javier Pastore. Bir de bu üç genç futbolcunun yanında 31 yaşındaki Fabio Simplicio takımdan ayrılanlar arasında.



Hemen başlayalım. Simon Kjaer, Danimarka'nın Dünya Kupasından elenmesinden sonra, Palermo'nun gayr-ı resmi tedarikçisi Wolfsburg'a satıldı. Daha önce 2006 Dünya Kupasından sonra Simon Barone, Cristian Zaccardo ve Andrea Barzagli Wolfsburg'a giden futbolcular olmuştu. Wolfsburg geleneği bozmayarak, Simon Kjaer'i 4 yıllığına kadrosuna kattı.

Uruguay'ın bir genç yıldızı vardı bu kupada. Her ne kadar Diego Forlan ve Luis Suarez'in arkadasında kalsa da onunda esamesi okundu Dünya Kupasında. Bu esamenin karşılığını yine Palermo aldı ve Cavani'yi 20 milyon Euro karşılığında Napoli'ye sattı. Genç forvet yeni takımı ile 4 yıllık sözleşme imzaladı. Şahsen benim, 23 yaşındaki forvetten beklentilerim büyük.



Palermo, bu transfer döneminde genç yıldızların yanında bir de veteran olarak sayabileceğimiz futbolcuyu kadrosundan gönderdi. İtalya'nın en büyük takımlarından biri olan Roma 31 yaşındaki Fabio Simplicio ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. Yıllık olarak da 1.8 milyon Euro alacak Simplicio. Her transfer döneminde takımlarımız ile adı yazılan Simplicio için en azından bir sezon daha bekleyecek gazetelerimiz.



Evet, onu sona sakladım. En çok ona yakışıyor Pembe forma. Arjantin Milli Takımınında yer alan Javier Pastore'den bahsediyorum. Palermo yönetimi onun bonservisine fiyat biçilemeyeceğini açıkladı. Palermo'dan gelen bu açıklama belki biraz abartıydı ama 21 yaşındaki Javier Pastore, gerçekten gelecek vaat eden genç futbolculardan biri Avrupa'da. Eminim iyi bir transfer bedeline o da takımdan ayrılacaktır.



Her Dünya Kupasından sonra yapıyor bu transferleri Palermo. Acaba bu bir tesadüf mü ? Yoksa iyi bir genç oyuncu araştırma sistemleri mi var ? Ya da pembe formaları mı takımları cezbediyor ?

Seja o primeiro a comentar


  ©EmreCeSpor - Todos os direitos reservados.

Template by Dicas Blogger | Topo