.

Perşembe, Temmuz 22, 2010

Değişimin Fotoğrafları

Fenerbahçe'deki değişimi biraz olsun yazmıştık. O yazının dışında, bu yıl ki transfer dönemi ile birlikte ülkemiz futbolunda yaşanan değişime göz atalım. Takımlarımızın futbol mentaliteleri değişiyor galiba.


Bu yıl Türkiye'de kanat oyuncusu patlaması yaşandı. Büyük takımlarımızın transfer dönemindeki öncelikli hedefi kanat bölgesinde oynayabilecek futbolcu bulmaktı. Önceki yılların aksine takımlarımız çok daha doğru transferler yaptılar. Beşiktaş, Ricardo Quaresma - Roberto Hilbert, Galatasaray Juan Pablo Pino ve Fenerbahçe Miroslav Stoch - Issiar Dia'yı transfer etti. Bu futbolcuların yanında, Lorik Cana ve Guti Hernandez gibi doğru futbolcular da Türkiye'nin yolunu tuttu.


Ülkemiz takımları artık Afrikalı ve Güney Amerikalı futbolcu furyasından kurtulmanın eşiğinde. İlhan Cavcav ile başlayan, Togo'nun en ücra köşelerinden getirilen futbolcu tipleri son birkaç yılda değişmeye başladı. Artık takımlar futbolcuları izleyerek, takip ederek transfer ediyorlar. Genç ve gelecek futbolculara da yöneldi takımlarımız bu transfer döneminde.


Tabii ki bu katı fotoğrafın değişmesinde, antrenörlerin de rolü büyük. Şöyle bir baktığınız zaman, Aykut Kocaman, Frank Rijkaard, Bernd Schuster, Şenol Güneş ve Ertuğrul Sağlam. Beşi de zamanında en üst düzeyde futbol oynamış, kupalar kazanmış, futboldan anlayan adamlar. En önemlisi bu teknik adamlar, iyi niyetli ve bize futbolun pozitif yönünü yansıtmaya çalışıyorlar. O yüzden ben, Türkiye futbol tarihinin en kaliteli ve futbol adına en çok şeyin sahaya konulduğu bir sezon bekliyorum. Haydi hayırlısı...

Seja o primeiro a comentar


  ©EmreCeSpor - Todos os direitos reservados.

Template by Dicas Blogger | Topo