.

Pazartesi, Temmuz 19, 2010

Büyük Sınav

A Milli Kadın Voleybol takımımız büyük bir sınavdan geçecek önümüzdeki günlerde. Ankara'da Başkent Spor Salonunda yapılacak dörtlü finaller, Kadın Voleybol takımımızın gelecek günlerdeki kaderini çizecek.

Önümüzdeki hafta Cumartesi-Pazar(24-25) yapılacak Final - Four mücadelesine ev sahibi Türkiye'nin dışında, Sırbistan, Bulgaristan ve İsrail katılıyor. Zaten hemen dikkatinizi çekmiştir bir ülke. Son aylarda politik olarak sorunlar yaşadığımız İsrail'de Türkiye'deki organizasyona katılanlar arasında. Bu yüzden güvenlik açısından bazı çekinceler var. GSGM Başkanı Yunus Akgül'e göre ise sorun olmadan tamamlanacak turnuva.


Aşırı güvenlik önlemleri ile gerçekleştirilecek organizasyonun tehlikede olduğu bile konuşulmakta şu son günlerde. İsrail Kadın Voleybol takımının, Türkiye'ye gelmek istemeyeceği konuşuluyor kulislerde. Tabii ki organizasyona 5 gün kala yapılacak yeri değiştirmek imkansız gibi gözüküyor. O yüzden dörtlü finaller öyle ya da böyle yapılacak Ankara'da.

Sportif yönden finallere bakacak olursak, Filenin Sultanları için çok önemli bir basamak. Elimize gelmiş büyük bir fırsat var. Eğer Türkiye'de yapılan bu organizasyonu şampiyon olarak bitirirsek, Dünya Grand Prix'e katılmaya hak kazanacağız. Bu durumda milli takımımız için büyük prestij şansı olacak. Voleybol dünyasının en önemli organizasyonuna katılma fırsatı ayağımız dibinde duruyor. Geçen sene yine dörtlü finallere gelip, ikinci olmuştuk. Umarım bu turnuvada böyle bir şansızlık yaşamayız.



Rakiplerimizden Sırbistan'ın güçlü bir kadroya sahip olduğunu söylemeye gerek yok sanırım. Diğer yandan İsrail ve Bulgaristan'ın formda olan Sultanlara rakip olabileceğini düşünmüyorum. Cuma günü çekilecek kuralarda da şansın bizim yanımızda olması ile organizasyondan alnımızın akı ile çıkabiliriz. Eğer olur da turnuvayı birinci olarak tamamlayamazsak, Eylül ayında yapılacak önemli bir eleme turuna katılacağız. Bizi eleme turunda Hollanda, Almanya ve İtalya gibi ülkeler bekliyor olacak ve oluşacak 6'lı gruptan birinci olarak çıkmaya çalışacağız. Bu ihtimal bizim için biraz zor gözüküyor.

Evet, kadın voleybolcularımız için kritik ve önemli bir sınav olacak hafta sonu düzenlenecek organizasyon. Bir o kadar da GSGM ve güvenlikten sorumlu kişiler için kritik ve önemli bir turnuva olacak, bakalım zaman bize neler gösterecek.

Seja o primeiro a comentar


  ©EmreCeSpor - Todos os direitos reservados.

Template by Dicas Blogger | Topo