.

Cumartesi, Temmuz 24, 2010

Oldu Mu Şimdi Bu ?


Kadın Voleybol Milli takımımız, bu sezonun belki de en önemli maçına bu akşam çıktı. Avrupa Ligi Final Four'una ev sahipliği yapan Türkiye, şampiyonluk için ümitliydi. Kura da bizim tarafımızdaydı sanki. En azından biz öyle sanıyorduk.

Avrupa Ligi Final Four'una Sırbistan, Bulgaristan ve İsrail'in yanı sıra ev sahibi Türkiye katılıyordu. Bildiğiniz üzere Türkiye, İsrail ile yaşadığı siyasi sorunlardan dolayı, bu organizasyona bazı çekinceler ile başlıyordu. Cuma günü çekilen kuralarda, İsrail'in çıkmaması ile şans biraz yüzümüze gülüyordu. Hem en güçlü rakibimiz Sırbistan'dan hem de güvenlik sorunları nedeniyle çekindiğimiz İsrail'den kurtularak, Bulgaristan ile eşleşmiştik. Kağıt üstünde Bulgaristan, dörtlü finalin en zayıf halkası olarak gözüküyordu. Kadrolarında değil dünya çapında voleybolcu, Avrupa çapında voleybolcu bulmak epey zordu.

Her şey güzel devam ediyordu Filenin Sultanları için. Fakat maçın başından itibaren sahada, öyle bir Bulgaristan takımı ve antrenörü vardı ki, tam anlamıyla bizi bozguna uğrattı. Bulgarlar, maçı alacaklarına çok iyi bir şekilde inanmışlardı. Her sayıyı, yüreklerini ortaya koyarak oynuyorlardı. Türkiye'nin durumunu ise ancak Sir Bobby Robson'ın söylediği şu söz açıklanırdı;"Onları küçümsemedik. Sadece düşündüğümüzden çok daha iyi çıktılar." Türkiye, ilk iki set boyunca şaşkınlığı üzerinden atamadı. Seyirci desteği ile geri dönüldü, maçı kazanma şansı yakalandı ama olmadı.

Türkiye, 2-0'dan 2-2'ye getirip, 12-6 öne geçtiği tie-break setini 15-13 kaybederek, Avrupa Ligi şampiyonu olma fırsatını kaybetti. Dolayısıyla Dünya Grand Prix'ne doğrudan katılma hakkını da kaybetti. Artık zorlu bir grupta, eleme maçları oynayacağız. Bu durum kadınlarımıza hiç mi hiç yakışmadı...

Seja o primeiro a comentar


  ©EmreCeSpor - Todos os direitos reservados.

Template by Dicas Blogger | Topo