.

Çarşamba, Temmuz 21, 2010

Almanya'da Türk Derbisi


Fenerbahçe - Galatasaray ismi adı altında misket kupası düzenleseniz 30 bin kişi izler o maçı. Bu akşam da aynen öyle oldu. Sadece bir hazırlık maçı niteliğinde olan karşılaşmayı 34 bin seyirci(!) izledi. Maçın kazananı da, Andre Santos'un 30.dakikada attığı gol ile Fenerbahçe oldu.

Gergin geçen mücadelenin özellikle ilk 20 dakikası çok şaşırtıcı oldu. Alman hakem Thorsten Kinhöfer maçı çok ciddiye aldı. Selçuk Şahin'in attığı çelmeye hiç taviz göstermeyen hakem, 14.dakikada Fenerbahçe'yi 10 kişi bıraktı. Bu dakikadan sonra, oyunun Galatasaray yönüne döneceğini düşünenler yanıldı.

Fenerbahçe hızlı kanat oyuncuları ile Galatasaray kalesine hücum yapıyordu. Miroslav Stoch, Colin Kazım ve Andre Santos, Fenerbahçe adına ilk yarıda iyi performans gösteren futbolcular oldular. Nitekim golü de Cristian'ın güzel pasında, müthiş bir vuruşla Andre Santos attı.

Frank Rijkaard ise ikinci yarıda büyük bir taktiksel hataya imza attı. 10 kişi kalmış Fenerbahçe'ye karşı elindeki tek pivot santraforu Mehmet Batdal'ı çıkartan Hollandalı, genç kanat oyuncularına yöneldi. Bu maç tabii ki ligin 30.haftası oynanan bir derbi değildi. Sadece futbolcuları deneme ve durumlarını görme açısından önemli bir sınavdı. Galatasaray'ın önemli eksiklikleri görüldü. Özellikle kalede ve forvet bölgesinde eksiklikler göze çarptı. Sanıyorum ki Cimbom'un bu saatten sonra yapacağı transferlerde bu yönde olacaktır. Fenerbahçe'de ise savunma bölgesindeki Bekir İrtegün ve İlhan Eker'i gerçekten beklentimin üstünde buldum. Umuyorum ki Bilica'yı yedeğe çekerler.

Yukarıdaki satırlarda da dediğim gibi bu maç sadece bir deneme ve eksiklikleri görme maçıydı. Derbi olması ise mücadeleye ayrı bir tat katmıştı. Almanya'da yaşayan taraftarlar içinde keyifli bir maç oldu. Fakat Türk nereye gitse Türk'tür deyimini bu maç için kullanmazsak olmaz. Yakılan meşaleler, maçın ilk yarıda duraklamasına neden oldu. Yine Avrupa'da oynanan bir maçta çağdaş bir görüntü çizemedik. Ne yapalım bu da bizim özelliğimiz, her yerde kendimizi belli ediyoruz.

Ayrıca böyle bir maçı, en abidik gubidik yerden vermeye çalışan D-Smart'ı kınıyorum. Birçok insanın belki de bu sezon şifresiz olarak izleyebileceği tek derbi maça engel oldular. Artık ülkemizdeki futbolseverler de ne yapacaklarını şaşırdılar.

Seja o primeiro a comentar


  ©EmreCeSpor - Todos os direitos reservados.

Template by Dicas Blogger | Topo