.

Cuma, Temmuz 30, 2010

5 Adımda Türkiye 2010 #5

Yazı dizisinin diğer yazılarına buradan ulaşabilirsiniz diyerek beşinci yazımıza başlayalım. Beşinci yazıda işin taktiksel kısmına giriyoruz. Şampiyonada yer alacak koçlara değineceğim bu yazıda.

1. Tab Baldwin / 1958 Lübnan

                               

Yeni Zellandalı koç Türkiye'ye hiçte yabancı değil. Banvitspor'da 2 yıl çalışan tecrübeli koç, Dünya Şampiyonasında üçüncü kez yer alacak. Daha önce 2002 ve 2006 Dünya Şampiyonalarında Yeni Zellanda'nın başında parkeye çıkan, bu sefer ilginç bir ekip ile Türkiye'ye geliyor.

Şuta dayalı sistemi oynatan Tab Baldwin, hızlı oyunu tercih eden koçlardan. 4 numaralı oyuncunun mutlaka şutör olmasını isteyen Baldwin'in takımı Lübnan, turnuvada gruptan çıkarak sürpriz yapabilir. 2002'de Dünya dördüncüsü olan Tab Baldwin, yine sürprizleri ile Türkiye'ye gelecektir.


2. Dusan Ivkovic / 1943 Sırbistan



Şu an da Sırbistan turnuvanın en büyük favorilerinden biri. Favori gösterilme sebeplerinden biri de koçları. Dusan Ivkovic, uzun vadeli bir organizasyon ile yetiştirdiği gençler ile turnuvadan madalya ile ayrılmayı planlıyor. Ayrıca kadrodaki oyncular, Olympiacos'un da koçluğunu yapan Ivkovic'e büyük saygı duyuyor. Bu durum Sırbistan için büyük bir avantaj.

Set hücumuna dayalı sistemi ile dikkat çeken Ivkovic, takımını turnuvaya en iyi şekilde hazırlıyor. Planlı ve düzenli oyun yapısı ile dikkat çeken Ivkovic, turnvanın en iyi koçlarından biri olabilir.

3. Jonas Kazlauskas / 1954 Yunanistan


Litvanyalı koç bu kez Yunanistan ile Dünya Şampiyonasına geliyor. 2006'da Litvanya Milli takımı ile Dünya yedincisi olan Kazlauskas, 2008 Olimpiyat Oyunlarında ev sahibi Çin'in başında görev yapmıştı.

Genel Litvanya ekolünü yansıtan bir basketbol sistemini benimseyen Kazlauskas, şu an için takımda hiç taviz vermiyor. Takımın belkide en önemli oyuncu Theodoros Papaloukas ile tartışmaktan çekinmeuyen Kazlauskas, turnuvaya takımın beyninden yoksun gelecek. Bakalım kazanan cesur Kazlauskas mı olacak ?


4.  Mike Krzyzewski / 1947 Amerika Birleşik Devletleri


Amerika'da 5 yıllık uzun vadeli planlar, Türkiye'de kırıldı gibi. Son oynadıkları turnuvada olan Olimpiyat Oyunlarındaki oyunculardan hiçbiri Türkiye'ye gelmiyor. Bu durum özellikle koç Mike Krzyzewski'yi uzun uzun düşündürüyor.

Tecrübeli koç Duke Üniversitesinde önemli başarılar kazanmış biri. 2006 yılının başında geldiği görev sürecinde bir Dünya üçüncülüğü bir de Olimpiyat şampiyonluğu kazanan koç K için asıl sınav bu turnuva olacak. Koç K'nin sınırlı bir kadro mücadele etmek zorunda olan Amerika'yı nasıl yöneteceği merakla bekleniyor.

5. Bogdan Tanjevic-Nihat İziç-Orhun Ene / 1947-1959-1967 Türkiye


Turnuvaya bir aydan az bir süre var. Ev sahibi olan ülke bildiğiniz üzere Türkiye. Hedef 2005 yılından beri hep aynı. "2010 asıl hedeflediğimiz turnuva, 2010'a hazırlanıyoruz." Bu klişeleşmiş söz sürekli dolaşıyordu dillerde. Fakat zaman geldi çattı.

Türkiye Milli takımının antrenörü şu an için Bogdan Tanjevic. Ancak Tanjevic' kolon kanseri olduğu için takımın Bormio'daki çalışmalarını takip edemiyor. Karadağlı koçun sağlık durumu da ciddiyetini koruyor. Eğer Tanjevic'e bir şey olursa, yerine geçmesi muhtemel iki isim var. Bunlar yardımcıları Nihat İziç ve Orhun Ene. Fakat Orhun Ene'nin hem genç hem de Türk halkının daha çok sevdiği biri olması nedeniyle bu göreve daha yakın olarak gözüküyor.

Tarihte görülmüş müdür ki, antrenörünün kim olacağı belli olmadan bir turnuvaya hazırlanmak. Hem de ev sahibi olduğun bir turnuvaya. Sanırım bir tek bizde olur böyle işler. Organize işler...

Seja o primeiro a comentar


  ©EmreCeSpor - Todos os direitos reservados.

Template by Dicas Blogger | Topo