.

Cuma, Temmuz 23, 2010

Bir Umuttu Bizimkisi : Aleks Maric


Geçtiğimiz sezon Avrupa'nın açık ara en iyi pivotu Aleks Maric'di. Bu mükemmel performansını, takımının yakaladığı başarı da destekleyince Maric, Avrupa transfer piyasasının en önemli oyuncusu oldu. Ne gariptir ki Aleks Maric'in adı Fenerbahçe Ülker ile anılmaya başlamıştı.

Aleks Maric, transfer piyasasının en önemli oyuncularından biri olmasına rağmen bir türlü transfer olamamıştı. Avrupa'da birçok önemli parça transfer olup, takımını bulmuştu. Ortada Aleks Maric ve Boniface N'dog kalmıştı uzun oyuncu olarak. Partizan'dan koç Dusko Vujosevic'in ayrılmasının ardından, Aleks Maric'in gitmesine de kesin gözüyle bakılıyordu. Fakat Partizan bonservis bedelini 1 milyon Euro olarak belirlemişti. Süre olarak da 1 Ağustos gösterilmişti. Eğer 1 Ağustos'a kadar Aleks Maric, Partizan'dan transfer olmazsa, gelecek sezon için yine Partizan forması giyecekti. Partizan'ın böyle davranmasının sebebi çok açıktı. Eğer Aleks Maric giderse, 1 Ağustos'dan sonra yerine dolduracak kalitede bir pivot bulamazlardı. Bu nedenle ya şimdi gidecekti ya da asla.

Aleks Maric için devrede olan iki takım vardı. Biri Yunan devi Panathinaikos diğeri Fenerbahçe Ülker. Boniface N'dog'unda serbest olması Pana'yı biraz hedeften kaydırıyordu. Özellikle istenilen bonservis bedeli çok fazlaydı. Fakat Fenerbahçe Ülker için bunun çok yüksek bir fiyat olduğu söylenemezdi. Hele bu seviyedeki bir oyuncu için. Gordon Giricek'e verilen para, hala akıllarda tazeydi. Aleks Maric'de Fenerbahçe'ye sıcak bakıyordu veya biz öyle sanıyorduk. Çünkü kadroda birçok Yugoslav kökenli basketbolcu vardı, hem de koç Hırvat Neven Spahija'ydı. Her şey bu olağanüstü transfer için uygundu. Fakat Pana kararını değiştirdi ve rotayı Maric'e çevirdi dün akşam. Maric de Pana'ya olumlu cevap verince transfer gerçekleşme noktasına geldi. Yunan devi, nasıl olduysa Partizan ile 800 bin Euro'ya anlaştı ve transfer gerçekleşti. Artık Aleks Maric, Yoncaların formasını giyecek.

Pana'nın rotayı Aleks Maric'e çevirmesinde birçok etken vardı. Sofoklis Schortsanitis ile anlaşamayan Pana, Nikola Pekovic'in NBA'ye gitmesi ile doğan boşluğu Boniface N'dog ile doldurmak istedi. Fakat Senegalli yıldızdan beklediği cevabı alamayınca, tek adres Aleks Maric olarak duruyordu. Gerek Pana'nın güçlü bir takım olması gerek koçlarının Zvelimir Obradovic olması, Aleks Maric'in Yunanistan'a gitmesini sağlayan etkenler oldu.

Fenerbahçe Ülker ise artık stratejiyi değiştirecek gibi gözüküyor. Ya Gasper Vidmar ile yola devam edilecek ya da Vidmar'a kapı gösterilip, Milan Macvan-Boniface N'dog ikilisinden biri transfer edilecek. Zamanla neler olacağını hepimiz göreceğiz.

Seja o primeiro a comentar


  ©EmreCeSpor - Todos os direitos reservados.

Template by Dicas Blogger | Topo