.

Cuma, Temmuz 09, 2010

Biri Kral Mı Dedi ?

LeBron James günlerdir, belki de haftalardır beklenilen kararını dün gece ESPN ekranlarında açıkladı. Kararını, pazarlama ürününe dönüştüren James, 1 saatlik programda Miami Heat'te oynamaya karar verdiğini söyledi.

Bu tercih birçok kişi tarafından şaşkınlık ile karşılanırken, Cavs taraftarları bu karara çok sinirlendi. Hatta bazı taraftarlar James'in formasını yaktı. "The King" lakaplı yıldız basketbolcunun Dwayne Wade ve Chris Bosh ile Miami Heat'te oynamayı seçmesi kafalarda bazı soru işaretleri oluşmasına neden oldu.



Cleveland Cavaliers'ın ortaklarından Dan Gilbert ise LeBron'a çok kızgın. Olaya bir fanatik taraftar gözüyle yaklaşan Gilbert, LeBron James'in asla kral olmadığını ima eden sözler kullandı. Hatta Gilbert;"Siz bu korkakça ihaneti hak etmediniz." ifadelerini kullandı.

LeBron'un artık MVP ve sayı krallığı ödüllerinden çok, bir şampiyonluk kazanmanın peşinde olduğunu hepimiz biliyoruz. Belki de James de şampiyonluğu en kolay kazanabileceği yolu tercih etti dün gece.

LeBron, yüzük kazanma aşkına Wade ve Bosh'un kollarında Miami'ye sığınmış bir görüntü veriyor birazda. James, bu kararı ile tüm dünyada nefret objesine dönüşüyor. Kral'ın büyük egosunu nasıl sınırlayacağı ise büyük bir merak konusu tabii ki. LeBron'un, Dwayne Wade'in simge olduğu bir takıma geldiğini de göz önünde bulundurmak lazım.



Yani bu takım bir kez daha şampiyon olursa, her ne olursa olsun ön plandaki ilk isim Dwayne Wade olacaktır. 3 süperstarın bir takımda buluşmasını eminim ki iyi düşünmüştür LeBron. Çünkü Cavs'de kullandığı top sayısının yarısını Miami'de kullanabileceği bile soru işareti olarak duruyor.



NBA'in All-Star beşinin üç oyuncusunu aynı takımda toplamak ise ayrı bir başarıdır. Bu durumda Pat Riley'i tebrik etmek gerek. 2006'dan sonra Miami bir kez daha şampiyonluğa yakın gibi duruyor. İki süper yıldızın yanına, sağlam blokçu bir uzun ve savunmacı bir guard eklenirse bütün problemler çözülebilir. Ha pardon takımda bir de kral vardı değil mi ?

Seja o primeiro a comentar


  ©EmreCeSpor - Todos os direitos reservados.

Template by Dicas Blogger | Topo