.

Pazar, Temmuz 18, 2010

İsrail Tehlikesi

Geçtiğimiz aylarda olan İsrail ile Türkiye arasındaki sorunu hepimiz biliyoruz. Gazze'ye yardım gemisi göndermek isteyen Türkiye ile buna izin vermeyen İsrail arasında büyük sorunlar çıkmıştı. Önümüzdeki günlerde de İsrail ile sorun yaşama ihtimalimiz yüksek.

Türkiye Kadın Voleybol Takımı, Avrupa Ligi 6.ayak maçlarında şimdiye kadar oynadığı tüm maçları kazandı. Fakat bunun pek bir önemi yok. Çünkü zaten Türkiye ev sahibi konumunda yapılacak organizasyona. Durumu ilginç ve şaşırtıcı kılan şey ise İsrail'in de bizimle aynı grupta olması. Hatta Avrupa Voleybol Birliği bu duruma çare olarak, Türkiye ile İsrail arasında oynanacak 4 maçı iptal etti.



Türkiye, grubunda oynadığı tüm maçları kazanarak, yoluna başarı ile devam ederken, İsrail biraz tökezledi. Ayrıca grupta Yunanistan ve İspanya'da bulunuyor ve takımlar birbirleri ile 4'er kez maç yapıyor. Artık grup maçlarının sonuna geldik ve sadece bir maç kaldı. Türkiye en son maçında İspanya'yı 3-0 yenerek, İspanya'yı organizasyon dışına itti. Yunanistan'da setlerde 2-0 öne geçtiği maçta 3-2 İsrail'e yenilince, ortaya biraz soğuk bir tablo çıktı. İsrail grubu ikinci bitirmeyi garantilemiş oldu ve Türkiye'de yapılacak organizasyona katılmaya hak kazanmış oldu.



Tabii ki özel güvenlik önlemleri alınacaktır diye düşünüyorum. Fakat 2 sene önceki Türk Telekom - Hapoel Jeruselam maçında çıkan olaylar gözümün önüne gelmiyor değil. Maça çoğunlukla basketbol ile ilgisi olmayan 'muhafazakar' kesim gelmişti ve maçın tamamlanmasına izin vermemişlerdi. Acaba önümüzdeki günlerde turnuva oynanırken böyle sorunlar ile karşılaşılabilir mi ? Sanırım bunun büyük bir turnuva olması ve birçok ülkenin takımlarında orada bulanacak olması, bu ihtimali zayıflatıyor. Fakat insanlarımızın ne zaman ne yapacağı hiçbir zaman belli olmaz tabii ki.

Seja o primeiro a comentar


  ©EmreCeSpor - Todos os direitos reservados.

Template by Dicas Blogger | Topo