.

Çarşamba, Temmuz 07, 2010

Yarı Finalden Öte

Almanya'da yaşayan ve her maçın galibini bilen ahtapot Paul, Almanya - İspanya maçı öncesi İspanya'yı tercih etti. Kupanın en zevkli ve çekişmeli maçı olmaya aday olan bu mücadele sadece yarı final maçı olmakla sınırlı değil.

Yakın tarihimizden başlayacak olursak, Euro 2008 finalinde karşılaşmıştı bu iki takım. O gün, formda olan İspanya Fernando Torres'in tek golü ile galip gelip, kupaya uzanmıştı. Bugün ise maça formda gelen takım Almanya olacak.



İngiltere ve Arjantin'e 4 gol atmayı başaran Panzerler, turnuvada şimdiye kadar kalelerinde sadece 2 gol gördü. Savunma hattı kadar hücum hattında da başarılı olan Almanya, 13 gol atarak turnuvanın en golcü takımı konumunda bulunuyor. Miroslav Klose, Lukâs Podolski, Mesut Özil ve Bastian Schweinsteiger, Joachim Löw'ün en önemli hücum kozları. Luis Van Gaal'in dünya futboluna kazandırdığı 21 yaşındaki Thomas Müller ise sarı kart cezalısı olduğu için bu maçta forma giyemeyecek.



İspanya'da ise çok formda olan bir David Villa izliyoruz. Villa şuan Wesley Sneijder ile birlikte gol krallığını paylaşıyor. Ayrıca İspanya'nın turnuvada attığı 6 golün beşi David Villa'nın ayağından geldi. Fakat Dünya Kupası boyunca formsuz bir Fernando Torres izliyoruz. El Nino'nun turnuvada golü bulunmuyor. Sağlam savunmalarına güvenen Del Bosque, bir ilki başarmanın peşinde.



Bugüne dek dünya kupalarındaki en büyük başarısı dördüncülük olan İspanya'nın yanı sıra Almanya kupayı üç kez kazandı. Ayrıca 7 kez final oynayan Panzerler, önceki turnuvalara göre genç bir takım ile Güney Afrika'ya geldi. 25.4 yaş ortalamasıyla en genç dördüncü takım olan Almanya, hızlı ve pasa dayalı oyununa güveniyor. İspanya ise Avrupa Şampiyonu unvanı ile geldiği kupada finale çıkma amacında. Almanlar için söylenen söz ise hafızaların bir yerinde durmalı. İngiliz golcü Gary Lineker :“Futbol 22 kişinin bir topun peşinden koştuğu ve sonunda Almanların kazandığı bir oyundur.” diyerek Almanların turnuva takımı olduğu gerçeğini tüm açıklığı ile bize yansıtıyordu.



Akşam belki de turnuvanın en güzel maçı bizleri bekliyor olacak. Bakalım kazanan Gary Lineker mi olacak yoksa ahtapot Paul mu ? Ben ise bu gece Panzer olmayı tercih ediyorum.

Seja o primeiro a comentar


  ©EmreCeSpor - Todos os direitos reservados.

Template by Dicas Blogger | Topo