.

Perşembe, Temmuz 29, 2010

5 Adımda Türkiye 2010 #4

Birinci, ikinci ve üçüncü yazımızdan sonra sıra geldi serinin dördüncüsüne. Bu yazıda Türkiye'de çıkış yapabilecek sürpriz takımları inceleyeceğiz.


1. Porto Riko 


Genellikle Amerika Birleşik Devletleri'nin baskısı altında kalan bir ülke olarak tanınır Porto Riko. Basketbolunda da bu etkiyi net bir şekilde görebiliyoruz. Kadrodaki birçok oyuncu Amerika Üniversitelerinde oynamış, Amerikan sistemi ile yetişmiş kişiler. Atletik ve hızlı oyunu seven bir tarzları var.

Türkiye 2010'da sürpriz yapabilecek takımlar arasında Porto Riko. Güçlü olan birçok takım oyuncularını kaybederken, Porto Riko'da büyük bir eksiklik yaşanmadı. Kadroda J.J Barea, Carlos Arroyo, Lary Ayuso, Daniel Santiago, Renaldo Balkman gibi isimleri bulunduran Porto Riko, yüksek skor gücüne sahip. Türkiye ile aynı grupta yer alan Porto Riko, eğer grup aşamalarında iyi bir performans çizerse, çeyrek final ve ötesini görme şansına sahip.

2. Avustralya 


En büyük yıldızı olan Andrew Bogut'u kaybeden Avustralya, turnuvaya güç kaybetmiş olarak geliyor. Fakat kadrolarında hala önemli oyuncular var. David Andersen, Matt Nielsen, Patrick Mills, Brad Newley gibi üst düzey basketbolcular Avustralya'yı, kimsenin beklemediği yerlere taşıyabilir.

Dış şutları ile rakiplerine üstünlük sağlayabilecek Avustralya'da en büyük sorun pota altı. Özellikle de savunma bölgesinde iyi bir uzun oyuncunun eksikliğini fazlasıyla hissedecekler. Eğer takım olmayı başarırlarsa, çeyrek final görmeleri muhtemel olur.

3. Brezilya


Aslında turnuva öncesinde ön plana çıkmasa da Brezilya turnuvanın favorilerinden. Özellikle de Amerika kıtasından, Amerika Birleşik Devletleri ile birlikte gelen en güçlü takım görüntüsünde Brezilya. Sert oyun stilleri ile turnuvada önemli işlere imza atabilirler.

Kadrolarında Tiago Splitter, Leandro Barbosa, Nené Hilario, Anderson Varejao, Marcelo Machado gibi önemli isimler var. Pota altında çok güçlü olan Brezilya, eğer son Dünya Şampiyonasında yaşadığı takım içi sorunları tekrarlamazsa yarı final görmesi sürpriz sayılmaz.

4. Lübnan


Lübnan yukarıda yazdığım diğer takımlardan biraz ayrılıyor. Üst taraftaki takımlar, madalya yolunda sürpriz yapabilecek takımlar. Fakat Lübnan'ın sürpriz olan tarafı, gruptan çıkabilme ihtimali. Çok zor bir grupta bulunmuyorlar. Yeni Zellanda, Litvanya, Fransa, İspanya ve Kanada rakipleri. D Grubunda ilk dörde girmeleri benim için sürpriz olmaz.

Lübnan'ın koçluğunu tanıdık bir isim yapıyor. Daha önce 2 Dünya Şampiyonasında Yeni Zellanda'nın başında koçluk yapan Tab Baldwin, bu sefer Lübnan ile Türkiye'ye gelecek. Başarılı koçun takıma bir ivme kazandıracağı kesin. İlginç olan diğer nokta ise Lübnan'ın kadrosunda birçok Amerika ve Kanada doğumlu basketbolcunun olması. Bunlardan ikisi Amerikalı devşirme oyuncular. Lübnan, kendi ülkesine yakın bir yerde yapılacak bu turnuvada, grup aşamasını geçebilir.

5. Slovenya


Kadrosunda çok önemli oyuncuları barındıran Slovenya, son dönemdeki turnuvalarda başarı sağlayamıyor. 2006 Dünya Şampiyonasında ikinci tur mücadelesinde Türkiye'ye yenilen Slovenya, bu sefer daha ileri gitmek istiyor. Slovenya'nın kadrosunda Erazem Lorbek, Primoz Brezec, Sani Becirovic, Goran Dragic, Jaka Lakovic gibi önemli oyuncular yer alıyor.

Güçlü kadrosuna rağmen bir türlü takım olmayı başaramayan Slovenya, bu turnuvada bunu tersine çevirme amacında. Huzursuzluk yaratan Beno Udrih'in de kadrodan çıkartılması ile Slovenya biraz daha rahatlamış gibi. Takım kaptanı Jaka Lakovic önderliğinde Slovenler, çeyrek final ve ötesini görme amacında.

Seja o primeiro a comentar


  ©EmreCeSpor - Todos os direitos reservados.

Template by Dicas Blogger | Topo