.

Çarşamba, Temmuz 28, 2010

Yemişim Yapacağınız Savunmayı Arkadaş




Fenerbahçe, Young Boys ile deplasmanda oynadığı maçta 2-2 berabere kaldı. Goller Emre, Stoch, Budor, Costanzo'dan geldi. Oynadığı futbola göre çok iyi bir sonuç olan Fenerbahçe, halen tura yakın taraf. Bu kısım işin hikaye tarafı, ben biraz ayrıntıya inmek istiyorum.

1 - Fenerbahçe savunma yapmayı bilmiyor. Dikkat edin savunma yapamıyor demiyorum, bilmiyor. Fenerbahçe tarihinden gelen bir alışkanlık bu. Yıllar boyu Fenerbahçe savunma yapmayı sevmez ve başaramaz. Savunmaya dayalı bir futbol oynatmaya çalışan teknik direktörler de hep başarısız oldular. O yüzden Fenerbahçe'den, Aykut Kocaman gibi öncelikle hücumu düşünen bir antrenör döneminde, sağlam bir savunma yapmasını beklemeyiz.

2-  Sahada savunma yapmayı bilen futbolcu yok. İsviçre'de sahaya çıkan takımın içinde savunma yapmayı bilen futbolcu yoktu. Diego Lugano ve Gökhan Gönül'ün olmadığı bir Fenerbahçe savunması zaten evlere şenlikti. Önder Turacı, Fabio Bilica ve Bekir İrtegün, modern futbol dönemine uygun defans futbolcusu değil. Bir de André Santos'a değinmek istiyorum. Sanırım Santos, 1 aylık tatil döneminde ne bulmuşsa içine atmış. Sahada, tartıda 100 kilogramı görmüş bir Santos vardı. Bu Fenerbahçe için iyi bir gösterge değil.

3- Bu maç 2-2'yse bunun sebebi Volkan'dır. Maç içinde sakatlanmasına rağmen müthiş bir performans gösteren kaleci Volkan, Fenerbahçe'nin İsviçre'den avantajlı bir şekilde dönmesini sağladı. Fakat sakatlanması, önümüzdeki günlerde oynanacak maçlar için aklımızda soru işareti bıraktı. Umarım ciddi bir sorunu yoktur.

4- Tam bir kanat oyuncusu Miroslav Stoch. Kendisinden bekleneni en azından bu maçta vermeyi başardı Stoch. Kanat ataklarında etkin olarak gözüktü. Golü ise performansını taçlandırdı. Sahada yer alan Fenerbahçe'nin Volkan ile birlikte en iyi oyuncusuydu.

5- Kazım, profesyonel bir futbolcu mu ? Bu soru gerçekten kendisine ciddi ciddi sorulmalı. Bizim halı saha maçlarında yapmadığımız sorumsuzluğu, Şampiyonlar Ligi mücadelesinde yapıyor Bay Kazım. Gördüğü kırmızı kartla oyunun gidişatını çeviren isim oldu yine Kazım Kazım. Bakalım bekliyoruz artık, Kazım mı dünyayı anlayacak yoksa dünya mı Kazım'ı.

6- Şanssız Young Boys forvetleri. Hayatımda daha önce izlemediğim Afrikalı forvetlerin adını buraya yazarak, gösteriş yapmak istemiyorum. Fakat Afrikalı forvetlerin sahada gösterdikleri performans çok ilginçti. Girdikleri birçok pozisyondan yararlanamayan bu forvetler, Young Boys'un fark atmasını engelledi.

7- Gökhan Ünal ve Semih Şentürk. İkisi de benim modern futbol görüşüme zıt düşen futbolcular. Ne gariptir ki bu iki forvet Fenerbahçe'de buluştu ve dönüşümlü olarak oynuyorlar. Hız ve çalım yeteneklerinden yoksun, hava toplarında çok güçlü olmayan, uzaktan şutları iyi olmayan bir futbolcu tipini yansıtıyor bu iki forvet. Karşı alanda baskı kurduğunuz zaman yararlı olabilecek, karambol toplarında başarılı olabilecek tipte forvetler bu arkadaşlar. Fenerbahçe Futbol takımına yakışmayacak seviyedeler.

Sonuç olarak Fenerbahçe, 2-2 gibi avantajlı bir skor alarak Türkiye'ye dönüyor. Her şeye rağmen büyük bir ihtimalle Fenerbahçe turu geçen takım olacak. Turu geçtiğinde yine bu sorunlar, halının altında süpürülecek, ne deyim artık...

Seja o primeiro a comentar


  ©EmreCeSpor - Todos os direitos reservados.

Template by Dicas Blogger | Topo