.

Perşembe, Temmuz 15, 2010

Çölde Bir Vaha : Guti ?

Tam adıyla Jose Maria Gutiérrez Hernández. Bildiğimiz adıyla Guti. 26 yılını Real Madrid'de geçirmiş bir emektar olan Guti Hernandez önümüzdeki 2 yıl boyunca Beşiktaş formasını giyecek.

Beşiktaş yönetimi, daha önceden de anlaştığını bildiğimiz Guti'yi dün gece borsaya bildirdi. 2 yıllığına anlaşılan futbolcu ayrıldığı kulüp olan Real Madrid'in simgesi olmuş biriydi. 2 Los Galacticos döneminde de kadroda bulunan Guti, birçok şampiyonluk kupası da kazandı. Zaman zaman forvet oynayabilen Guti, genellikle orta sahada görev alıyor.




Beşiktaş Guti Hernandez ile anlaşarak kadrosundaki yabancı oyuncu sayısını 13'e çıkardı. Yeni sisteme göre takımlar kadrolarında 6+2+2 şeklinde yabancı futbolcu bulundurabiliyorlar. Tabii bildiğiniz üzere Beşiktaş yönetimi, yeni transferlere imza atıp, taraftara kendini sevdirme çabası içinde. Bu nedenle Beşiktaş, minumum 4 futbolcu ile yollarını ayırmak zorunda. Malumunuz Real Madrid'in diğer bir gözden çıkarılmış efsanesi Raul dedikodularının da ardı arkası kesilmiyor.



Peki Guti Beşiktaş'ın aradığı futbolcu muydu ? Ya da sürekli uzun vaadeli planlamalar(!) yapan Demirören yönetimi, doğru bir karar mı vermişti ? Beşiktaş'ın yaptığı bu hamle aynen Fenerbahçe'nin Roberto Carlos hamlesine benziyor. 31 Ekim 1976 doğumlu olan bir futbolcudan büyük işler beklemekte kanımca pek doğru olmaz. Zira geçtiğimiz günlerde Real Madrid'e yakın bazı internet sitelerinde Guti'nin futbolu bırakacağına dair haberler yer almıştı. Tabii ki bunlar gerçeği yansıtmıyordu fakat Guti'nin de artık kariyerinin sonuna geldiğini hepimiz biliyoruz. Belki Beşiktaş, Guti'nin futbol oynadığı son takım olabilir.



Beşiktaş için Guti'nin çölde bulunan bir vaha olduğunu söylemek son derece yanlış olur. Takımı sırtlayacağını ve Beşiktaş'ı farklı seviyelere taşıyacağını, bütün bir sezon istikrarlı bir şekilde performans göstereceğini söylemek biraz hayalcilik olur. Zaten dünyadaki hangi futbolcu için bunları söyleyebiliriz ki ? Guti için bunları söylemek biraz daha zor oluyor dolayısıyla. Fakat nereden bakarsanız bakın, bu transfer Türkiye açısında yararlı bir hamledir. Guti'nin de performansını sezona yayabildiğini görebilirsek, Beşiktaş'a büyük faydalarının dokunabileceğini söyleyebiliriz.

Seja o primeiro a comentar


  ©EmreCeSpor - Todos os direitos reservados.

Template by Dicas Blogger | Topo