.

Perşembe, Temmuz 08, 2010

Mağlup Almanya

Kahin ahtapot Paul'un dediği oldu ve Almanya yenildi. Bazıları için bu yenilgi büyük bir sürpriz olmadı. Zaten İspanya turnuva öncesi çoğunluk tarafından favori gösteriliyordu. Hakkederek finale kalmayı başardılar. Fakat ben yine mağlup olan taraf ile birkaç satır yazmak istiyorum.

Almanya'nın oyun stilinin değiştiği herkes bu dünya kupası ile birlikte gördü. Artık o eski Alman disiplini ve mekanik futbol anlayışı yerine, pasa dayalı, hızlı oynamayı amaçlayan ve göze hoş gelen bir futbol anlayışı geldi Alman futboluna. Tabii ki bunun en büyük nedeni göçmen futbolcular.



Almanya futbolundaki geçiş dönemini tamamlamak üzere. U17 ve U19 Avrupa Şampiyonalarında aldıkları başarılar onları geleceğe dair ümitlendirmişti. Şampiyon olan kadro : Manuel Neuer, Andreas Beck, Jerome Boateng, Benedikt Höwedes, Sebastian Boenisch, Fabian Johnson, Mats Hummels, Gonzalo Castro, Sami Khedira, Mesut Özil, Sandro Wagner. Ayrıca bu gençlere ek olarak Dennis Aogo, Thomas Müller, Toni Kroos, Holger Badstuber ve Marko Marin'i söyleyebiliriz. Önümüzdeki büyük turnuvalara damga vuracak Almanya takımının temeli bu futbolculardan oluşacak. Alttan gelen bu müthiş nesil Almanların dünkü yenilgi sonrası teselli olabilir bir anlamda.




Almanya büyük değişimini bütün dünyaya gösterdi bu dünya kupası ile. Belki de şampiyon olsalar katmerli bir sevinç yaşayacaklardı. Onlar için bu futbolla bu noktalara gelmiş olmaları büyük kazanç oldu. Aslında Almanya, İspanya'ya mağlup olarak finali kaybederken, birçok şeyi de kazanmış oldu. Mesela gönderilmesi tartışıma konusu olan Löw gibi...

Seja o primeiro a comentar


  ©EmreCeSpor - Todos os direitos reservados.

Template by Dicas Blogger | Topo