.

Cuma, Temmuz 16, 2010

Teddy Tamgho

Yaklaşık bir ay önce bir gece yarısıydı, kanallarda zap yapıyordum. NTV Spor'a denk geldim birden. O sırada Diamond League yarışları vardı. Fakat sanırım sonuna yetişmiştim. Çok az yarışma kalmıştı New York'ta.


İzleyebildiğim mücadelerden biri de üç adım atlama idi. Sanırım New York yarışlarının en kaliteli mücadelesi de üç adım atlamaydı. İsveçli Christian Olsson, Philips Idowu ve Teddy Tamgho üçlüsü arasında geçiyordu yarışma. Christian Olsson, eski topraktı. Kariyerinde 17.83 bulunan yıldız bir atletti zamanında. Rekoru kıracağına inanılan birçok atletten biriydi Olsson. Tabii rekor 18.29 olunca bu durum biraz normal karşılanabilir. Philips Idowu ise son Dünya Şamiyonu ve Olimpiyat ikincisiydi. Bu durumda bilinmeyen tek bir isim kalmıştı. Teddy Tamgho!



Teddy Tamgho, 15 Haziran 1989 doğumlu 21 yaşında genç Fransız atlet. O gece yapılan yarışmların yıldızıydı genç atlet. Son atlayışlar öncesinde Philips Idowu'nun arkasında ikinci sıradaydı. Ama öyle bir son atlayış yaptı ki tüm zamanların en iyi üçüncü derecesi oldu. Teddy Tamgho, 17.98 atlayarak tarihe geçti ve mücadelenin kazananı oldu. Zaten genç Fransız, bu atlayışın sinyallerini bize veriyordu. New York'taki yarışlardan yaklaşık 2 ay önce sezonun en iyi derecesini yapmıştı. Bu derece hem kariyerinin hem de sezonun en iyi derecesi idi. 17.68 atlayan genç atlet, ilk o zaman dikkatleri çekmişti.



Evet, Teddy Tamgho atletizm dünyasında yeni bir çağ açama yolunda hızla ilerliyor. Usain Bolt, Yelena Isibeyava, Kenenisa Bekele gibi büyük atlet olma kapitesini elinde bulunduruyor. Fakat Pamela Jelimo, Caster Semenya, Churandy Martina gibi tek sezonluk atlet olmamaya da özen göstermeli.

Seja o primeiro a comentar


  ©EmreCeSpor - Todos os direitos reservados.

Template by Dicas Blogger | Topo