.

Çarşamba, Temmuz 21, 2010

Nereden Nereye


Eduardo da Silva, her Brezilyalının hayali olan futbolcu olmak için 1983 yılında Rio de Jenerio'da doğdu. Hayatı 16 yaşında Hırvatistan'a gitmesiyle değişti. Dinamo Zagreb ile büyük başarılar yaşadıktan sonra 24 milyon Euro karşılığında Premier Ligin yolunu tuttu. Fakat Arsenal'de sakatlıklar peşini bırakmadı.

Eduardo, 3 Temmuz 2007 günü Arsenal'e imza attığında her şey yolunda gidiyordu. Hırvat forvet, Arsenal'e Hırvatistan Ligi gol kralı unvanı ile gelmişti. Ayrıca Hırvatistan Milli takımında da görev yapıyordu. Arsenal ise Eduardo'yu Thierry Henry'den boşalan forvet eksikliğini kapatması amacı ile transfer etmişti. Ama işler istenilen şekilde yürümedi. 23 Şubat 2008 günü Arsenal-Birgimham City maçı Emirates'de oynanıyordu. Birgminham savunma oyuncusu Martin Taylor'ın, genç futbolcuya yaptığı hareket Eduardo'nun hayatını değiştirdi. Ayağı kırılan Eduardo da Silva sahalardan 9 ay uzak kaldı. Daha sonra da eski formuna bir daha kavuşamadı.



2009 yılının Şubat ayında tekrar sahalara dönen Eduardo'dan, Gunners taraftarları çok şey bekliyordu. Geldiği ilk sezonda iyi bir performans gösteremeyen Hırvat futbolcu, kendisi kabul ettirmek zorundaydı. Fakat bunu başaramadı. Arsenal'de oynadığı 32 maçta 7 gol atabilen Eduardo, takımdan gönderilecekler listesine konmuştu bile sezon ortasında. Ve beklenen oldu, Eduardo Arsenal'den ayrıldı. Hırvat golcünün yeni durağı Ukrayna'ydı.

Eduardo da Silva, bugün Shaktar Donektsk ile 4 yıllığına anlaştı. Bonservisi elinde olan 27 yaşındaki futbolcu, artık sakatlıktan uzak, formda bir sezon geçirme amacında. Bakalım hayatın nereden nereye götürdüğü yıldız forvetin, Ukrayna'daki performansı nasıl olacak.

Seja o primeiro a comentar


  ©EmreCeSpor - Todos os direitos reservados.

Template by Dicas Blogger | Topo