.

Çarşamba, Temmuz 21, 2010

Değişim Sinyalleri & Issiar Dia

Fenerbahçe'de transfer politikası sonunda değişiyor. Yıllardır süren gelen alışkanlıkların dışına çıkılarak transferler yapılıyor bu sezon. Tabii ki bu durumda en önemli etken Aykut Kocaman.

Aykut Kocaman'ın takıma her anlamda değişiklik getirdiği kesin. Bunun bir göstergesi de transfer politikası. Eskiden çuvallar dolusu paralar harcayıp, son kullanma tarihi geçmiş futbolcuları getiren Fenerbahçe'de, bu dönem artık geride kaldı. Artık genç ve gelecek vaat eden oyunculara yönelmiş durumda Fenerbahçe. Sarı lacivertli takım artık bilinçli transferin peşinde. Kocaman, sırf futbolcu almış olmak için veya taraftar baskısı yüzünden transfer yapmıyor. Basın toplantılarında da belirttiği üzere sisteme uygun futbolcu peşinde. Takımda yer almak isteyen, hırslı futbolcunun peşinde Kocaman, transfer döneminde. Bunun bir örneği Miroslav Stoch, diğer bir örneği Issiar Dia.



Issiar Dia, 23 yaşında Senegalli, sağ kanat bölgesinde oynayabilen bir futbolcu. Zaman zaman forvet oynayabilse de, Fenerbahçe'nin sisteminde forvet bölgesinde oynaması mümkün değil. 21 yaşındaki Stoch transferinden sonra akıllıca yapılan bu hamlenin, meyve verme ihtimali yüksek. 17 yaşında Fransa 2.liginde kariyerine başlayan Dia, 4 sezondur Nancy'de görev yapıyordu. Geçen sezon ise kariyerindeki patlamayı yaptı ve birçok takımın dikkatini çekti. Geçtiğimiz sezon Ligue 1'de 8 gol atan Dia, Fransa alt yaş milli takımlarında da oynamış bir futbolcu. Sağ kanatta görev yapan Dia, tam Aykut Kocaman'ın istediği tipte bir futbolcu. Kaleye dikine gidebilen ve süratli bir kanat oyuncusu.

Fenerbahçe'nin oynadığı sistem dahilinde bir forvet transferi yapması gerekiyor. Zaten Daniel Güiza'nın takımdan ayrılacağı neredeyse kesinleşti. Aykut Kocaman yine basın toplantılarında belirttiği "Takımda olmak istemeyen ve antremanı sevmeyen futbolcular, takımda kendine yer bulamaz." sözleriyle Güiza'ya mesajı yollamıştı. İspanyol futbolcunun bu saatten sonra değişebileceğini de söylemek zor. O nedenle ki Fenerbahçe, Asamoah Gyan veya Grafite tipinde bir golcü alacaktır.



Sağlam ve bilinçli adımlar ile yoluna devam eden Aykut Kocaman, Fenerbahçe için yararlı işler yapmaya devam ediyor. Fakat yapılan ve yapılacak bu transferlerin bir an için tökezlemesinde bütün yük Aykut Kocaman'ın üstüne kalacaktır. Daha önceden de dediğimiz gibi ülkemizde ve özellikle futbolumuzda neyin ne zaman ne şekilde olacağı hiç belli olmuyor. Aman hocam, takımda değişim yaparken, yapılan küçük bir hata sonucunda seni değiştirmesinler. İnşallah kötü giden işlerin sonunda fatura sana kesilmez. Fenerbahçe'nin böyle vizyon sahibi futbol adamlarına ihtiyacı var.

Seja o primeiro a comentar


  ©EmreCeSpor - Todos os direitos reservados.

Template by Dicas Blogger | Topo