.

Cumartesi, Temmuz 17, 2010

Fenerbahçe'de İşler Yolunda Mı ?

Fenerbahçe Futbol Takımı, sezon öncesi hazırlıkları için Belçika'yı seçmiş durumda. Fakat sarı-lacivertli takım, hazırlık maçlarını Almanya'da oynuyor. Hem de Almanya'da bir turnuvaya katılıyor.

İki ülke arasındaki mesafenin fazla olmadığını herkes bilir. Fakat idareciler bu uzaklığın takım için büyük bir sorun olmayacağını düşünmüş sanırım. Bu iki yer arasındaki uzaklıktan mıdır, yoksa başka bir sebebi mi var bilinmez, Fenerbahçe ETL-Dom turnuvasında oynadığı iki maçta da kötü bir performans ortaya koydu.



Fenerbahçe'nin turnuvadaki rakipleri, AZ Alkmaar, Anderlecht ve FC Köln'dü. Tek maç eleminasyon sistemine göre düzenlenmişti turnuva. Yani yenen takımlar finalde, yenilen takımlar üçüncülük maçında karşılaşacaktı. İlk maç için Fenerbahçe'nin rakibi AZ Alkmaar'dı.



Fenerbahçe iyi bir performans sergileyemedi sahada ve 2-0 yenildi Alkmaar'a. Artık sebebi nedir bilinmez. Nedenler için seçenekler önümüzde, seçin, beğenin, alın; hazırlık döneminin ilk maçı olması, iki ülke arasındaki seyahat, ağır kondisyon yüklemeleri, takımdaki futbolcuların birbirine alışamamış olması.



Yeni sezon için çalışmalar Genk'de devam ediyordu bu arada. Takım içerisindeki Emre Belözoğlu - Colin Kazım kavgası da tuz biber oluyordu. Yeni sezona hazırlanmak için düzenlenen diğer bir maçta rakip FC Köln'dü. Köln turnuvanın diğer maçında Anderlecht'e 1-0 yenilerek üçüncülük maçında Fenerbahçe'nin rakibi olmuştu.

Fenerbahçe - FC Köln maçı, başta Fenerbahçeliler olmak üzere birçok futbolseveri de şaşırttı. Köln maça o kadar hızlı başladı ki, siz gözlerinizi açıp kapayıncaya kadar maç 3-0 olmuştu bile. Daha sonra Fenerbahçe bu skorun altında kalkamayarak maçı 5-2 kaybetti ve turnuvada sonuncu oldu. Pek önemli bir şey miydi ? Tabii ki hayır.



Fakat Fenerbahçe için bunlar uyarı çanlarıydı. Yeni sezon öncesinde bazı önlemlerin alınması gerektiğini bize fısıldayan mücadeleler oldu bu maçlar. Kocaman'ın geleceğini etkileyecek maçlar değildi tabii ki bunlar. Ama Kocaman'ın oluşturduğu veya oluşturmak istediği takım için alarm sinyalleriydi.

Mağlubiyetlere rağmen Aykut Kocaman hep ümitliydi maç sonlarında. Sürekli bir cümlenin altını çizdi Kocaman; "Biz sahada istediğimiz oyunu sergilemeye çalışıyoruz ama ufak tefek hatalar, istediğimiz sonuca ulaşmamıza engel oluyor." Yani Kocaman'a göre istenilen futbol mentalitesi takıma yerleştirilmek üzereydi. Aman hocam, yerleştirdiğiniz sistemden iyice emin olun, yoksa kabak sezon ortasında sizin kafanıza patlar.

Seja o primeiro a comentar


  ©EmreCeSpor - Todos os direitos reservados.

Template by Dicas Blogger | Topo