.

Perşembe, Temmuz 29, 2010

Amerika Kadroyu 15'e İndirdi


Bildiğiniz üzere Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye'ye rüya takımı ile gelmiyor. Birçok süper yıldız bilimum sebep göstererek milli takımdan affını istedi. Kimi sakatlık, kimi nikah, kimi yeni takımı nedeniyle Türkiye'de yer alamayacak.

Bu şartlar altında oluşturulan Amerika kadrosu 21 kişilik genç bir kadroydu. Fakat lanet bu kadronun da peşini bırakmadı. Önce David Lee, orta parmağından sakatlandı ve 5 hafta parkelerden uzak kalacağı açıklandı. İkinci fire ise Amar'e'den geldi. New York Knicks ile 5 yıl için 100 milyon dolara anlaşan yıldız pivot, takımından izin alamayınca İstanbul'u göremeyecekler listesine eklendi. Böylece kadro 19'a inmiş oldu. İlk hazırlık maçını kendi arasında oynayan Amerika, kadro seçimi için bu maçı çok önemsiyordu. Koç K, takımdaki oyuncuların birçok pozisyonda oynamalarını istiyordu. Bu duruma uymayan, pozisyonuna göre kısa ve ince kalan basketbolcular elenecekti. Ayrıca Amerika'nın büyük bir uzun sorunu vardı. Kadroda Tyson Chadler, J. McGee, Robin Lopez, Kevin Love, Lamar Odom olmak üzere 5 uzun vardı. Fakat kadrodan son olarak çıkarılan 4 ismin arasında J.McGee de olunca, uzun rotasyonu 4 kişiye düştü. Robin Lopez ve Kevin Love'ın çok tecrübesiz olması ve Lamar Odom'un fiziksel olarak yeterli olmaması, Amerika'yı uzun konusunda oldukça zorlayacak gibi gözüküyor. J. McGee'nin yanında, sakatlığı olan Tyreke Evans, hazırlık maçında kötü bir performans gösteren Gerald Wallace ve pozisyonunda birçok seçenek olan O.J Mayo Türkiye'ye gelemeyecek isimler oldu.

FIBA'nın yeni kuralına göre Dünya Şampiyonasında takımlar kadrolarında 14 oyuncu bulundurabilecek. Fakat maç sırasında 2 oyuncu benchin arkasında oturacak. Bu durum düşünüldüğünde, Amerika kadrosundan bir kişi daha Türkiye'yi göremeyecek.

Seja o primeiro a comentar


  ©EmreCeSpor - Todos os direitos reservados.

Template by Dicas Blogger | Topo