.

Çarşamba, Temmuz 28, 2010

Altın Kız Elvan


Elvan Abeylegesse, Avrupa Atletizm Şampiyonasında 31.10.24 derecesi ile şampiyon oldu ve altın madalyanın sahibi oldu. Kariyerinin ilk Avrupa Şampiyonluğunu kazanan Elvan, Türkiye'ye tarihteki ikinci altın madalyayı getirdi.

Diğer bir Etiyopya kökenli atletimiz Meryem Doğan'ın da yarıştığı Kadınlar 10 bin metre yarışında, Elvan tek başına yarıştı. Son 5 bin metrede, en yakın rakibi Jessica Augusto'dan yaklaşık 100 metre önde koşan Abeylegesse, altın madalyayı kazanmayı bildi. Elvan böylece 2002'de Münih Olimpiyat Stadında 1.500 metrede altın madalya kazanan Süreyya Ayhan'dan sonra Türkiye'ye ikinci altın madalyayı getirdi.

Elvan Abeylegesse şampiyonluğun sinyallerini organizasyondan önce yarıştığı Diamond League'de bize göstermişti. Lozan'da kariyerinin en iyi ikinci derecesini yapan Elvan'ın formda olduğunu biliyorduk. Zaten yarış içinde büyük bir rakip çıkmayınca, Elvan yarışı güle oynaya kazandı. Diğer atletimiz Meryem Doğan ise yarışa çok iyi başlamıştı. Bir ara Elvan'ın arkasında yarışı ikinci götüren 20 yaşındaki atlet, daha sonra yarışın temposuna ayak uyduramayınca 5.sırada yarışı tamamladı.

Elvan Abeylegesse böylece Türkiye'ye tarihteki 5. madalyayı getirmiş oldu. Ben de Elvan Abeylegesse'yi tüm içtenliğimle kutluyorum, eminim ki Elvan ilerleyen zamanlarda da çizgisini koruyarak, Türk atletizminin parlayan güneşi olmaya devam edecek.

Seja o primeiro a comentar


  ©EmreCeSpor - Todos os direitos reservados.

Template by Dicas Blogger | Topo