.

Çarşamba, Temmuz 28, 2010

5 Adımda Türkiye 2010 #3

Yazı dizisinin birinci ve ikinci basamağını yazmıştık. Sırada üçüncü yazı var. İlk iki yazıda genç ve dikkat çekebilecek oyuncuları yazmıştım. Bu yazıda daha çok takımının tecrübeli ve en önemli silahı olan basketbolculara değineceğim.

1. Vassilis Spanoulis / 1982 Yunanistan


Yunanistan turnuvaya, takımın beyni olan Theodoros Papaloukas'tan yoksun olarak geliyor. Koç Jonas Kazlauskas ile anlaşamayan Theo, kadrodan çıkarıldı. Bu durum sonucunda bütün yük tecrübeli guard Vassilis Spanoulis'in üstüne kaldı. 28 yaşındaki başarılı guard, takımını tek başına sırtlayabilecek kapasitede.

Eurobasket09'da, takımın en iyi oyuncusu olarak gözüken Spanoulis, Yunanistan'ın bronz madalya almasında büyük rol oynamıştı. Turnuvanın en iyi beşine seçilen Spanoulis, bu sene  Panathinakos'dan ayrılarak, ezeli rakibi Olympiacos'a transfer oldu. NBA tecrübesi de olan Spanoulis, yanında Dimitris Diamantidis ve Ioannis Bourousis'i bulunca eminim kendi seviyesini de bir üst seviyeye taşıyacaktır. Yunanistan'ın turnuvanın favorileri arasında olduğunu da düşünürsek, Spanoulis Türkiye'de parlayan oyuncular arasında olabilir.

2. Luis Scola / 1980 Arjantin


Arjantin'in yakaladığı büyük jenerasyonun devri yavaş yavaş kapanıyor. Çok büyük bir ihtimalle bu basketbolcular son Dünya Şampiyonalarını oynayacaklar. Luis Scola, Manu Ginobili, Fabricio Oberto, Pablo Prigioni, Pepe Sanchez dönemi artık kapandı kapanacak. Bu oyunculardan Türkiye'ye gelenler arasında en önemli basketbolcu Luis Scola olarak dikkat çekiyor. Avrupa basketbolunun en önemli isimlerinden biri olan Scola, Arjantin'in en önemli skor gücü olacak Türkiye'de.

Tau Ceremica formasıyla Avrupa'da birçok başarı kazanan Scola, kendini NBA'de de kabul  ettirdi.. Houston Rockest forması ile NBA'ye de uygun bir basketbolcu olduğunu gösterdi. Takımını üst seviyelere taşıyabilirse, Dünya Şampiyonası bakımından kariyer kapanışını güzel bir şekilde yapacaktır.

3. David Andersen / 1980 Avustralya


Yıllarca Avrupa'da izlediğimiz Andersen, takımın yıldızı olan Andrew Bogut'un yokluğunda büyük görevler üstlenecek. Danimarka doğumlu olan Andersen, Avrupa basketboluna damga vurmuş isimlerden. Kinder Bologna, CSKA Moskova ve Regal Barcelona'da oynayan Andersen, Avrupa'da birçok kupa ve madalya kazandı.

Yine Avrupa'dan NBA'in yolunu tutan pivotlardan biri olan Andersen, 2.10 cm'in üzerinde olup, çok iyi bir şuta sahip olan nadir uzunlardan. Şut tehditi ile rakiplerini zor durumda bırakabilen Andersen, Avustralya'yı çeyrek final ve ötesine taşımak isteyecek. Takım arkadaşlarından da alacağı desteğe bağlı olarak David Andersen, göze çarpan isimlerden biri olabilir.

4. Tyson Chandler / 1982 Amerika Birleşik Devletleri


Bildiğiniz üzere Amerika Birleşik Devletleri rüya kadro ile Türkiye'ye gelmiyor. Olimpiyat kadrosundan hiçbir oyuncunun yer almadığı kadro, genç ve atletik oyunculardan oluşuyor. Fakat  birçok sakatlık ve verilen ilginç kararlardan sonra Amerika'da büyük bir uzun sorunu doğdu.

Kadroda uzun olarak sayılabilecek sadece 3 oyuncu var. Bunlardan belki de bir tek elde tutulur olanı Tyson Chandler. Sağlam bir fiziki yapıya sahip olan Chandler, rakip oyuncuları potadan kışkırtabilecek bir uzun. Tyson Chandler,  Jamaal McGee, Kevin Love ve Lamar Odom'dan yeterli desteği aldığında turnuvada büyük işlere imza atabilir.

5. Kerem Tunçeri / 1979 Türkiye


Türkiye'nin en güven vermeyen bölgesi oyun kurucu olarak gözüküyor. Türkiye'nin ne zaman ne yapacağı belli olmayan guardları, Türkiye'nin turnuvadaki kaderini çizebilir. Turnuvaya iyi başlayıp, kötü bitirme özelliklerinden de vazgeçtikleri zaman her şey güzel olabilir.

Takımın oyun kurucu bölgesinde güvenebileceği en önemli isim Kerem Tunçeri. 31 yaşındaki tecrübeli guard, oynadığı takımları sahada çok iyi yönetebiliyor. Ortalama seviyede skor katkısı da yapan Tunçeri'nin en önemli sorunu ise kondisyon. Kısa sürede birçok maçın oynandığı turnuvaların sonuna doğru, gerekli performansı veremeyen Tunçeri eğer bu eksikliğini kapatırsa Türkiye'ye büyük yarar sağlayacaktır.

Seja o primeiro a comentar


  ©EmreCeSpor - Todos os direitos reservados.

Template by Dicas Blogger | Topo