.

Cuma, Temmuz 16, 2010

Bir Bask Hikayesi

Tau Ceremica ya da son adıyla Caja Laboral. Bask bölgesinin temsilcisi olan bu takımın sponsorları değişse de basketbol kültürü değişmiyor. Basketbol dünyasına yıldız oyuncu kazandırmaya devam ediyor.

Son adıyla Caja Laboral aslında Partizan ile benzerlik gösteriyor. Fakat Partizan'dan daha büyük bir bütçeye sahipler. Bu nedenle de son 10 yılda Avrupa basketboluna damga vurmayı başardılar. Temel formülleri, biraz finansal kaynak ile doğru basketbol mentalitesi idi.



Takımdan kimler gelip geçmedi ki. Luis Scola, Andreas Nocioni, Arvydas Majiauskas, José Calderon ve son olarak Tiago Splitter basketbol dünyasına damga vuran yıldız oldu. Adeta bir ekol haline gelmeyi başaran Bask takımı, son yıllarda ekonomik bir sarsıntının içerisindeydi ki geçen sezon kazanılan ACB(İspanya Ligi) şampiyonluğu, onlara ilaç gibi geldi.



Genellikle Güney Amerika basketbol havuzuna yönelen takım, o bölgeden oyuncu çıkarmada dünyada bir numara. Fabrico Oberto, Pablo Prigioni, Marcelinho Huertas gibi Güney Amerikalı basketbolcuların hayatlarındaki önemli durak oldu Bask takımı. Güney Amerika akımı dışında bir dönem Türk basketbolcu akımı da vardı Baskonia'ya. Serkan Erdoğan, Kaya Peker ve Ender Arslan bir dönem aynı anda forma giymişlerdi. Özellikle Serkan Erdoğan, şehirde çok sevilen bir isim olmuştu.



Evet, son olarak Tiago Splitter NBA'in yolunu tuttu. Zaten daha önceden de draft edildiği San Antonio Spurs ile anlaştı Brezilyalı yıldız. Daha önce ağır parasal konularda anlaşamayan iki ekip, bu sefer Splitter'in sözleşmesinin de bitmesi ile ortak bir yol bularak uzlaştı. Tiago Splitter'in geçtiğimiz yılda, ACB normal sezon MVPsi ve finallerin MVPsi unvanlarının sahibi olduğunu düşünürsek, Caja Laboral'in büyük güç kaybettiğini söylemek çok da zor değil.

Caja Laboral ya da gelecek sezon başka bir ismi olacak bir takım. Biz kısaca onlara Baskonia diyelim. Onlar Avrupa basketbolunun farklı penceresi oldular. Onlar Avrupa basketboluna büyük renk getirdiler ve getirmeye devam edecekler.

Seja o primeiro a comentar


  ©EmreCeSpor - Todos os direitos reservados.

Template by Dicas Blogger | Topo