.

Cuma, Temmuz 16, 2010

Amerika'nın Türkiye Kadrosu

Amerika Birleşik Devletleri, 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası için kadrosunu açıkladı. Süper yıldızların yer almadığı kadroda genç yıldızlar dikkat çekti. Grup maçlarının İstanbul'da oynayacak Amerika'nın 21 kişilik kadrosu şöyle:

- Chauncey Billiups
- Stephen Curry
- Rajon Rondo
- Kevin Durant
- Tyreke Evans
- Rudy Gay
- Eric Gordon
- Jeff Green
- Danny Granger
- Andre Igoudala
- David Lee
- Brook Lopez
- Kevin Love
- O.J Mayo
- Lamar Odom
- Derrick Rose
- Amar'e Stoudemire
- Gerald Wallace
- Russell Westbrook
- Tyson Chandler
- Robin Lopez

Menajer Jerry Colangelo, daha önce Rajon Rondo’nun kadroya katılmayı kabul etmediğini ama iletişimsizlikten kaynaklanan problemi çözdüklerini söyledi. Yani Rajon Rondo'da İstanbul'da olacak.



Amerika Birleşik Devletleri, Dünya Şampiyonasında B Grubunda, Hırvatistan, Slovenya, İran, Brezilya ve Tunus ile mücadele edecek. Takımın liderliğini ise tecrübeli guard Chauncey Billiups'ın yapması bekleniyor. Skor yükünü ise Kevin Durant, Derrick Rose ve Andre Igoudala yüklenecek gibi gözküyor.

Antrenörlüğünü Mike Krzyzewski'nin yaptığı Amerika'da yardımcı antrenörler; Jim Boeheim, Mike D'Antoni ve Nate McMillan olacak. Amerika'nın turnuvadan önceki yaz programı ise şöyle ;

- 19-24 Temmuz tarihlerinde takım, Las Vegas'ta toplanacak.
- Daha sonra Amerika'nın birçok farklı yerinde hazılıklarına devam edecek.
- Fransa, Çin ve Porto Riko ile hazırlık maçları oynayacak.
- Daha sonra Amerika, Avrupa'ya gelerek Litvanya, İspanya ve Yunanistan ile oynayacak.



Amerika Birleşik Devletleri, daha önceki 3 Dünya Şampiyonasında da başarılı olamamıştı. En son Shaquille O'neal, Charles Barkley ve Gary Payton gibi süper yıldızların yer aldığı 1994 Dünya Şampiyonasını kazanan Amerika, o turnuvadan sonra göze çarpan bir başarı kazanamadı. 2002'de kendi ülkeleerinde, Indianapolis'te yapılan turnuvada 5. olan Amerika, 2006'da Lebron James, Dwayne Wade, Dwight Howard, Carmelo Anthony, Chris Bosh gibi süper yıldızları ile üçüncülük madalyası kazanabilmişti.

Seja o primeiro a comentar


  ©EmreCeSpor - Todos os direitos reservados.

Template by Dicas Blogger | Topo