.

Cuma, Ağustos 20, 2010

Niang Gider Gignac Gelir Remy N'olur ?


Son Fransa şampiyonu Marsilya, transfer dönemini hareketli olarak geçiren takımlardan. Aslında kadrosunu korumak amacıyla yaz dönemine giren Marsilya bunu pek başarabilmiş değil. Mamadou Niang'ın 8 milyon avro karşılığında Fenerbahçe'ye transfer olmasından sonra Marsilya transfer girişimlerini hızlandırdı. Niang'ın ayrılmasından sonra elinde Brandao dışında gerçek bir forveti kalmayan Marsilya, Toulouse'un golcüsü André Pierre-Gignac ile anlaştı. Ligue 1'de 2008-09 sezonu gol kralı olan Gignac'ı kadrosuna katan Marsilya bununla da yetinmeyerek, Fenerbahçe'nin de gündeminde olan Loic Remy ile anlaştı. Ancak 15 milyon avro bonservis bedeli ile transfer edilen Remy de sağlık sorunları tespit edildi. Sağlık kontrolünden geçirilen Remy'nin kalbinde MRI adında bir sorun olduğu açıklandı. Gerekli kontroller yapıldıktan sonra pazartesi günü transferin son durumuna dair açıklama yapılacak.

Genel bir Marsilya toparlamasından sonra naçizane görüşlerimi de belirteyim. André Gignac'ı ne kadara aldılar bilmiyorum -ki 15-20 milyon avro diyorlar- ama gerçekten yararlı bir transfer. Hücum hattında gözünüz kapalı güvenebileceğiniz, Fransa liginde iyi işler yapmış, kendine göre bir hızı olan ve şutu da belli derecede iyi olan bir forvet. Tamam, belki birinci sınıf bir forvet değil ama daha 24 yaşında. Kendini geliştirme ihtimali var -ki ben bu ihtimali yüksek görüyorum. Gignac için ise Marsilya transferi olumlu. Avrupa'nın en üst seviye kulüplerinden önceki son basamağa da gelmiş oldu böylece.

Loic Remy, Gignac'tan bir yaş küçük 23 yaşında bir forvet. Bu sezon Liverpool'un Fernando Torres'in alternatifi olarak düşündüğü bir oyuncuydu. Bir ara Fenerbahçe için de adı çok geçti. Yine Liverpool'da oynayan forvet N'Gog'tan çok farkı olduğunu söyleyemem. Tabii ki 23 yaşında olması ona artı katıyor. Sağlık durumuna gelirsek, MRI damarlarla ilgili bir sağlık sorunu. Kalp damarları ile ilgili olumsuz bulgular elde edilmiş. Bunun ciddiyetini ilerleyen günlerde göreceğiz. Artık imzalar atıldıktan sonra tekrar anlaşma bozulur mu, orasını bilemeyeceğim. Alternatif var mı derseniz, şu an ön plana çıkan bir isim yok. Zaten sözleşme imzalayan bir oyuncunun hemen alternatifi olması etik bir durum değil kanımca.

Seja o primeiro a comentar


  ©EmreCeSpor - Todos os direitos reservados.

Template by Dicas Blogger | Topo