.

Pazar, Ağustos 01, 2010

Süper Kupa Neden KKTC'de Oynanmaz ?


Kıbrıs'ta yaşayan Rumlar, adada yaşayan Türklere büyük baskı ve işkenceler yapmış, bunun üzerine dönemin başbakanı Bülent Ecevit'in verdiği talimat ile -Kıbrıs'taki Türkleri kurtarma amacıyla- Barış Harekâtı başlatılmıştı. Bu harekâtın sonucunda, adada yaşayan Türkler kendilerine ait bir devlet kurmuşlardı fakat bu durum adadaki Rumların içine hiç sinmemişti.

1974 yılında yapılan Barış Harekâtından sonra Rumlar, komşuları Kıbrıs Türklerine fiziki baskı yapma şansını biraz olsun kaybetmişlerdi. Fakat Rumların çözümü hazırdı; artık siyasi baskı yapılacaktı. Birçok yönden ambargo uygulamasına tâbi oldu KKTC.  Yavru vatan dediğimiz KKTC, Türkiye dışında hiçbir ülke tarafından tanınmamış olup, Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliğine göre hâlâ Türkiye'nin işgali altında olarak gözükmektedir. Bu sonucunda ortaya çıkmasında tabii ki Rum ve Yunan lobisinin rolü büyüktü.

Tüm dünya tarafından itilip kakılan bu küçük ülke zor günlerden kurtulma çabasında. En büyük destekçisi olan Türkiye'den ise spor alanında beklediği desteği görememekte. KKTC ne zaman uluslararası bir organizasyon yapmaya kalksa karşı çıkan Rumlar, acaba iki Türk takımının Kıbrıs'ın kuzey bölgesinde maç yapmasına karşı çıkabilir mi ? Hem de bu maç yılda sadece bir kere düzenlenen Süper Kupa olsa, iyi olmaz mı ? Yapılacak bu maç, hem bizim KKTC ile olan bağlarımızı güçlendirir, hem KKTC'de yaşayan insanlara yüksek kalitede bir futbol maçı izleme olanağı sunar. Ayrıca sürekli olarak Almanya'da düzenlenen ve milyonlarca avro harcanan bir organizasyon yerine, yavru vatanda oynamak mantıklı olmaz mı ?(Türkiye Futbol Federasyonu, geçtiğimiz günlerde bütçesinde büyük bir açık olduğunu açıkladı.) Acaba bu ihtimalin olması sadece spor adamlarına mı bağlı ? İşin içine farklı kurumlarda mı giriyor ? Orası meçhul tabii.

Seja o primeiro a comentar


  ©EmreCeSpor - Todos os direitos reservados.

Template by Dicas Blogger | Topo