.

Pazartesi, Ağustos 09, 2010

Fenerbahçe'nin Yabancı Forvetleri


Futbol maçına gelen taraftarların sahada görmek istedikleri ilk şey goldür. Eğer taraftarlar maçta gol göremezlerse, homurdanır ve takımın forvetine sinirlenir. Bu durumu Fenerbahçe, son 5-6 yıldır çok net bir şekilde yaşıyor. Bunun nedeni Fenerbahçe'ye gelen forvetler mi ? Yoksa forvetlerin arkasında oynayan Alex mi ?

Alex de Souza, sahada forvet olarak oynamasa da, forvet özelliklerine sahip bir futbolcu. Hem sağ hem sol ayağını kullanabilen Alex, çoğu zaman oynadığı takımlardaki forvetlerden daha çok gol atıyor. Gerek Coritiba'da gerek Cruizero'da gerekse Fenerbahçe'de, bir forvetin tutturması gereken ortalamaları rahatlıkla yakalıyor. Peki Alex, Fenerbahçe'de oynadığı dönem içerisinde bencil mi davranıyor da sadece kendisi bu kadar gol atıyordu ? Hayır. Alex, Fenerbahçe'de oynadığı dönemde sürekli takımın en çok asist yapan futbolcusu oldu. O zaman forvetlerde mi sorun vardı ? Alex'in oynadığı dönemde Fenerbahçe, 5 sezonda 2 gol kralı çıkardı. Biri Alex diğeri Semih Şentürk'tü. O zaman Fenerbahçe'deki yabancı forvetlerde mi sorun vardı ?

Nicolas Anelka, Mateja Kezman, Daniel Güiza ve şimdi de yeni gelecek yabancı forvet. Saydığım bu üç forvetin de ortak özelliği vardı; istikrarlı olarak gol atamamaları. Anelka, Fenerbahçe'den gittikten sonra Bolton Wanderers ve Chelsea'de attığı goller ile Premier Lig'in en önemli golcülerinden biri haline geldi. Mateja Kezman ve Daniel Güiza'nın kaderleri biraz daha benzer. Büyük ihtimalle bu iki forvetin de bu saatten sonra kariyerleri bir daha çıkışa geçmeyecek. İkisinin de (gerçek) kariyerlerinin bittiği takım Fenerbahçe oldu. İkisi de taraftar tarafından birçok maçta ıslıklandı.

Ve Fenerbahçe'ye yeni bir yabancı forvet gelecek, önümüzdeki birkaç gün içerisinde. Gelecek yabancı golcünün bu sistem içerisinde, kaderinin eski meslektaşlarına benzememesi için çok çabalaması gerekecek.

Seja o primeiro a comentar


  ©EmreCeSpor - Todos os direitos reservados.

Template by Dicas Blogger | Topo