.

Çarşamba, Ağustos 18, 2010

Mesut Özil Artık Devler Sahnesinde


Transfer döneminin bir bilmecesi daha mutlu sona ulaştı. Mesut Özil Werder Bremen'den ayrılarak, İspanyol devi Real Madrid'e imza attı. Özil'in Barnebau yolunu tutmasının bedeli ise 15 milyon avro olarak bildirildi. Mesut ise yıllık 5 milyon avrodan 6 yıllığına R.Madrid ile sözleşme imzaladı. Bunlar transferin resmiyet kazanmış tarafları, gelelim transferin kağıda dökülmeyen yanlarına.

Almanya'da Serkan Çalık, Barış Özbek ve birçok Türk futbolcunun parladığı kulüp olan Rot-Weiss Essen'den yetişen Mesut, uzun bir İspanya macerasına başlıyor. Mesut Özil'in 22 yaşında olması, onun oynadığı futbolun daha da göze batmasını sağlıyor. Ancak İspanya'ya her adım atan futbolcu kariyerini bir üst seviyeye taşıyamıyor, hatta sert bir düşüş yaşıyor. Özellikle de transfer olduğunuz takım Real Madrid ise kariyerinizin düşüşe geçme olasılığı yüksek şu son yıllarda. Çünkü Real Madrid gibi bir takımda, her anlamda iyi olmak zorundasınız. Hem futbolunuzu en üst seviyede oynamak hem de sosyal yaşamınızı geri planda bırakmamak mecburiyetindesiniz. Medyada ön planda olan, her Real Madrid taraftarının aklının bir köşesinde olan bir futbolcu olmalısınız, kalıcı olmak istiyorsanız. Taraftarların akıllarında her anlamda güçlü ve kaliteli bir futbolcu profili yaratmalısınız. Bunların hepsini bir arada gerçekleştiremeyen futbolculara, iki Los Galacticos döneminde de ne olduğunu hep birlikte gördük.

Ayrıca Mesut sahada iyi futbol oynamanın öncesinde, eflatun beyalı forma için mücadele edecek. Hem Schalke'de hem de Werder Bremen'de forma kapma mücadelesine pek girmeyen Mesut, Real Madrid'de  dünya yıldızlarıyla yarışacak. Bu durum bazı futbolcularda olumlu etki yaratırken, bazı futbolculardan olumsuz sonuçlara neden olabilir. Mesut'un bu savaştan ne sonuçla çıkacağını merakla bekliyoruz.

Seja o primeiro a comentar


  ©EmreCeSpor - Todos os direitos reservados.

Template by Dicas Blogger | Topo