.

Cuma, Ağustos 27, 2010

Kadıköy'den Tur Biletini Alanlar 2


Kura çekiminin şanslısı ya da şanssızı olmaz. Tur maçlarında kendi şansını kendin yaratırsın. Rakibin Avrupa'nın en büyüğü de olabilir, en basit takımı da. Fenerbahçe'nin Avrupa'da oynadığı maçların, bu tezin en büyük destekçisi olduğunu gördük.

Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme kuralarından bir gün önce, her takımın 5 tane muhtemel rakibi belli olur. Nitekim Fenerbahçe'ye de böyle olmuştu, 5 rakip belliydi. Aykut Kocaman'a göre aralarında en uygun takım Young Boys'tu. Doğrusu ben dahil çoğu kişi aynı fikirdeydi Aykut Kocaman'la. Celtic, Unirea Urziceni gibi takımların yanında Young Boys en kolay takım olarak gözüküyordu. Dedim ya işte kuraların hiçbir belirleyici özelliği yoktur. Her şey sahada biter.

Çekilebilecek en kolay kurayı çeken Fenerbahçe, işin kolay olmayacağını daha ilk maçtan anladı. Rakip durmadan saldıran durmadan hücumu düşünen bir takımdı. Ha, savunmaları da bir o kadar kötüydü. Her maçları sanki 4-4 bitecek gibi oynuyorlardı. Dedik kura şansı yoktur, kura öncesi en kolay takım olarak görünen Young Boys, birkaç yıl öncesine kadar cehennem olarak adlandırılan Kadıköy'de elini kolunu sallaya sallaya tur biletini alıp gitti. Ufak bir hatırlatma; bir dönem Aragones'li takımın Arsenal ile oynadığı maça kadar Fenerbahçe, Şükrü Saraçoğlu'nda üst üste 18 maç kaybetmemişti. O günlerden bugünlere geldik işte.

Aziz Yıldırım, yine bir elenme hikayesini transfer ile kapatarak Mamadou Niang'ı İstanbul semalarına getirdi. Herkes Aykut Kocaman faktörünü de düşünerek, bir şans daha veriyordu takıma. Şanssız kura dedik ya, bu seferde ondan çıktı karşımıza. Muhtemel rakipler içinde en zoru çıktı diye lanse edildi herkesçe. Paok gerçekten zorlu bir rakipti. Eylül ayında Şampiyonlar Ligi mücadelesine başlayacak olan Ajax'a kök söktürmüşlerdi. Ancak Fenerbahçe, Fenerbahçe gibi oynasın geçer inancındaydı çoğu kişi. İlk maç yine karambole getirildi ve en avantajsız skorlardan biriyle İstanbul'a dönüldü. Birçok Fenerbahçe taraftarı umutluydu, sebebi; maç Kadıköy'deydi. Yani en güvenilen, can eviydi Kadıköy. Peki sonuç ne oldu dersiniz, Kadıköy'den tur bileti alanların sayısı ikiye çıktı.

Seja o primeiro a comentar


  ©EmreCeSpor - Todos os direitos reservados.

Template by Dicas Blogger | Topo