.

Perşembe, Ağustos 26, 2010

Şampiyon Bursaspor'un Şampiyonlar Ligi Macerası


Yerel liglerde şampiyon olmanın amacı nedir ? En üst düzey Avrupa kupalarında yer alabilmektir. Yani kolay yoldan Avrupa macerasına atılabilmek için yerel liglerde şampiyonluk amaçlanır. Ancak bizim ülkemizde bu durum böyle düşünülmüyor. Şampiyon olan takım ezeli rakibini ezme aracı olarak görüyor, şampiyonluk kupasını. Benim kupalarım senin kupalarını döver hesabı yani.

Bursaspor, geçen sezon kazandığı şampiyonluk ile yerel ligdeki tüm rakiplerini dövdü. Sıra en önemli sahnede. Dünya futbolunun en üst seviyesi olan Şampiyonlar Ligi'nde boy gösterecek Bursaspor. Rakipleri ise belli oldu; Manchester United, Valencia, Rangers FC.  

Gruba şöyle bir bakınca, zor desen hiç değil, kolay desen o da değil. Orta şeker bir grup C grubu kanımca. Bursaspor iyi futbol oynarsa, şans da yanında olursa iyi işler yapablir. Kötü oynayıp, rekorları kırmaya doğru giderse, bileğinin hakkıyla dördüncü olur. Onun için Bursaspor tam dişine uygun takımları bulmuş, bu seviyede.

Manchester United ve Valencia, kendi yerel liglerinde şampiyonlar olmasalar da, grubun en büyük iki favorisi olark duruyor. Rangers FC ve Bursaspor ise şampiyon olan takımlar olarak bir adım geride şu an için. Eğer Bursaspor, Bursa'da oynanacak maçlarda iyi işler çıkarırsa 6-7 puan alabilir, bu da en azından Avrupa kupalarında devam etmek için yeterli puandır. Zaten Bursaspor'un da temel amacı grupta en azından üçüncü olmaktır. Bu da hayal olarak gözükmüyor.

Fikstüre de şöyle bir bakacak olursak;

1.Hafta :  Bursaspor - Valencia
2.Hafta :  Rangers FC - Bursaspor
3.Hafta :  Bursaspor - Manchester United
4. Hafta : Manchester United - Bursaspor
5. Hafta : Bursaspor- Rangers FC
6.Hafta : Valencia - Bursaspor

Seja o primeiro a comentar


  ©EmreCeSpor - Todos os direitos reservados.

Template by Dicas Blogger | Topo