.

Salı, Ağustos 24, 2010

Fenerbahçe ve Umutları


Trabzonspor - Fenerbahçe maçını, Ankara Arena'da maçta olduğum için canlı olarak izleyemedim. Daha sonra gece izlediğim görüntülerden de skoru bildiğim için fala zevk almadım. O yüzden skor yorumculuğu yapıp, ahkam kesmek istemiyorum. Fenerbahçe ile daha genel bir konuya değinmek daha doğru olur sanırım.

Fenerbahçe taraftarı Türkiye'nin en vefalı taraftarıdır. Neden mi ? Beklediğinin karşılığını ya da verdiğinin karşılığını en çok alamayan taraftardır Fenerbahçe taraftarı. Sezona üç kupa sözü ile başlanan yılda, kupa alınamadan bitirilen çok sezon görmüştür bu taraftar. Son anda yaşanılan şoklar ise yaşanılan acının üzerine sos niyetine yenilmiştir. Kulübüne en çok maddi desteği sağlayan taraftar olan Fenerbahçe taraftarı, tüm bu kötü tabloya rağmen en çok kombine alan taraftardır. Takımının Türkiye'deki en dolu tribünlere oynamasını sağlayan taraftardır Fenerbahçe taraftarı.

Her sezona bir dolu umutlarla başlayan, çoğu zaman umutların hayallere dönüştüğü bir takımdır Fenerbahçe. Zaten o vaat edilen umutlar gerçeğe dönüşürse, efsane sezon olarak akıllarda kalır. Bu sezonunda vaat edilen umutlar açısından diğer sezonlardan pek bir farkı yoktu. Bu sezon taraftarın içinden gelen Aykut Kocaman takımın başında. Fenerbahçeliliğinden şüphe edemeyeceğimiz bir futbol adamı. Ama onun da şansızlığı takım şu ana kadar çok kötü gidiyor. Avrupa kupalarında oynanan 3 maçta da galibiyet alınamadı, Süper Lig'de ise daha ikinci haftadan ilk mağlubiyet görüldü. Bu sezonun tüm umutlarının bir anda yıkılmaması için Şükrü Saraçoğlu'nda oynanacak Paok maçı çok önemli. Aykut Kocaman için çok kritik bir eşik noktası. Ya işler olumlu yönde ilerleyecek ya da karanlık dibe doğru son sürat devam edilecek.

Umutlarla etrafı örülmüş Fenebahçe taraftarı, sırf Aykut Kocaman için bu turun geçilmesini istiyor. Haksız da sayılmazlar.

Seja o primeiro a comentar


  ©EmreCeSpor - Todos os direitos reservados.

Template by Dicas Blogger | Topo