.

Cuma, Aralık 10, 2010

Maça 2 Periyot Geç Başlamak

Açıkçası maç öncesinde Fenerbahçe Ülker'i son Euroleague şampiyonu önünde favori görenlerdendim. Gerek Fenerbahçe Ülker'in yakaladığı ritm gerek Barcelona'nın geçen sezon ki performansından uzak olması benim görüşümü destekleyen önemli noktalardı. Ancak rakibin son şampiyon olduğunu ve geçen sezon bizi nasıl madara ettiğini de aklımın bir köşesine yazıyordum.

Veteran Gianluca Basile'nin yanı sıra Juan Carlos Navarro ve Pete Mickael'in de sakatlık problemlerinden dolayı İstanbul'a gelemeyecek olması maç öncesinde daha da ümitlenmeme neden olmuştu. Sonuçta 1,5 ay önce hem Navarro hem de başımızın belası Mickael kadroda yer alırken deplasmanda 8 sayıyla yenmişti Fenerbahçe Ülker Barça'yı.

Hafta sonunda ACB Ligi'nde Estudianstes'e 63-62 yenilen Barcelona'nın hedef maçıydı Sinan Erdem'deki maç. Katalan ekibi maça o kadar konsantre başladı ki 15.742 taraftar ne olduğunu anlayamadı. Erazem Lorbek ve Fran Vazquez ile beklediğimiz taktikle maça başlayan Barça skor üstünlüğünü maçın ilk dakikasından almayı başardı ve bir daha bu üstünlüğü bırakmadı. Maçın sonuna 1.57 kala farkı 2 sayıya kadar indirdik fakat bir türlü öne geçemedik.

Maçın sonunda aklımda kalanları şöyle bir yazayım dedim :

  1. Cholet maçı sonrasında da benzer şeyleri söylemiştim ama artık yeter. Yeter Darius yeter. Sezon başladı; sezon başıdır, daha yeni geldi form tutar dedik, olmadı. Euroleague'de önemli dakikalarda sahneye çıkar dedik, olmadı. Ligde masaya yumruğunu koyar (Antalya BŞB maçı hariç) dedik, olmadı. Yukarıda da yazdığım gibi bu maç öncesinde büyük beklentim vardı Darius'tan ancak olmadı, olmadı. Yine olmadı Darius.
  2. Ömer Aşık tipi pivot. Bu tanım biraz Hakan Şükür tipi forvet tanımına benzedi ama durum gerçekten böyle. Fran Vazquez ve Boniface N'dog dün akşam bizi bitiren oyuncular oldu. Uzun kollar, atletik stil ve şutör oyun Barcelona'nın pota altından 47 sayı bulmasının ana nedenleriydi.
  3. Ukic'i yedekleme sorunu. Maçın özellikle sonlarına doğru Ukic'in nefes almakta zorlandığını gördük. Sürekli dribling yapması onun yorulmasını kolaylaştırıyor. Lynn Greer'ın da son haftalardaki form düşüklüğü Ukic'in süresini çoğaltıyor. İleri ki haftalarda Engin Atsür'ün takıma katılması Ukic'in yükünü hafifletecektir.
  4. Her geçen hafta Sinan Erdem'deki taraftar sayısı artıyor. Bu sefer ki rakam 15.742. Gerçekten süper, büyük ihtimalle en çok kişiye oynayan takım olacak sezon sonunda Fenerbahçe Ülker.

Seja o primeiro a comentar


  ©EmreCeSpor - Todos os direitos reservados.

Template by Dicas Blogger | Topo