.

Perşembe, Aralık 02, 2010

Son Dönemeç Öncesinde

Sınavlar falan derken Fenerbahçe Ülker'in Euroleague yolculuğu hakkında bir iki kelam söylemekten geri kaldım açıkçası. En son Cholet deplasmanında alınan yenilgiyi değerlendirmiştim, aradaki 2 haftayı yazmadan geçmemeyim dedim.

Rakibin Eksiklerini Görme ve Oğuz'un Önemi :


Yazıdaki ilk durağımız Litvanya olacak. Khalid El-Amin, Brad Newley ve Cemal Nalga gibi bize tanıdık isimlerin yanında Sarunas Jasikevicius'u kadrosuna katan Rytas Fenerbahçe Ülker için deplasmanda zor bir rakipti. Ancak Fenerbahçe Ülker Siemens Arena'da basketbolun doğrularını tam anlamıyla yerine getirdi.

Sarunas Jasikevicius'un uzun süre basketbol oynamamış olması, oyun kurucu bölgesinde Rytas'ı Khalid El-Amin üzerine yoğunlaştırdı. Savunma yapmayı neredeyse bilmeyen, hücumu ise Euroleague düzeyinde göz kamaştırıcı olmayan El-Amin'i karşısında bulan Roko Ukic işte tam bu arada devreye girdi. 24 sayı ile kariyer rekorunu kıran Ukic maçın kırılma anlarını kusursuz oynadı. Hem dış şutlarındaki isabetleriyle hem de delici oyunuyla Fenerbahçe Ülker'in önemli kozu olduğunu bir kez daha ortaya koydu Hırvat guard.

Vilnius'taki ikinci önemli nokta ise Oğuz Savaş'tı. Pota altında zayıf olan ekiplere karşı Oğuz'un ne kadar büyük bir koz olduğunu gösteren bir maçtı Rytas - Fenerbahçe Ülker maçı.  17 dakikada 16 sayı ile oynayan genç pivot Rytas'a vurulan darbenin en önemli mimarlarındandı. Geçtiğimiz sezonlarda denk gelirse top ile buluşan Oğuz, Neven Spahija'nın sistemiyle neredeyse her hücum top ile buluşuyor. Bu maç ile Oğuz topla istikrarlı buluştuğunda neler yapabileceği herkese gösterdi.

Taraftarın İtme Gücü :

Cibona Zagreb maçı öncesinde söylenebilecek pek fazla bir şey yoktu. Rakip Euroleague'in galibiyet alamayan tek takımıydı. Yaşadığı mali problemler ve düşük kaliteli kadrosu ile Cibona Zagreb'in Fenerbahçe Ülker'e Sinan Erdem'de 15.168 taraftar önünde direnç göstermesini beklemek hayalciliğin önüne geçmezdi.

1990-1993 yılları arası doğan 7 tane oyuncusu bulunan Cibona Zagreb'in belki de kör olarak atacağı son kurşundu Fenerbahçe Ülker maçı. Geçen sezon olduğu gibi mucizenin peşinden koşabilirdiler grup liderini deplasmanda yenerlerse. Ancak Fenerbahçe Ülker konsantrasyon sorunu yaşamadığı maçta doğal olarak zorlanmadı. Geçen sezon Barcelona'ya karşı 1.000 kişiye oynayan Fenerbahçe Ülker bu sezon 30 sayı ile kazandığı Cibona Zagreb maçını bile 15 bin kişiye oynuyorsa bu takım bazı şeyleri hedefliyor demektir. Adını şimdiden dillendirmek kendi totemimi bozabilir, o nedenle daha sonra yazalım bu satırlarda yıllardır süregelen hedefi.

Seja o primeiro a comentar


  ©EmreCeSpor - Todos os direitos reservados.

Template by Dicas Blogger | Topo