.

Cuma, Eylül 24, 2010

Deja Vu


Bazılarına göre efsane başkan bazılarına göre miladını doldurmuş diktatör bir başkan Aziz Yıldırım. "İnşaattan da anlarım futboldan da." mentalitesiyle başkanlığı 12 yıldır sürdüren bir başkan. Bu uzun süre içerisinde medya onu o da medyayı bir türlü anlayamadı ve uyuşamadı. Rakip takım başkanlarıyla ve birçok önemli kurumun başındaki isimlerle yıldızı barışmadı Aziz Yıldırım'ın.

İşte bu uzun süre zarfında bazı özelliklerini de ezberledik başkanın. Direkt olarak yazacak olursak, "Takımı şampiyon yapamayan teknik direktör bir sonraki sezonu göremez." Tam da böyle bir anlayıştı Aziz Yıldırım'ın futbol felsefesi. Sürekli olarak istikrardan yana olduğunu söylese de, başarı ile desteklenmeyen bir istikrardan söz edilemez günümüzde. 12 yıllık sürede Aziz Yıldırım, takımı sezon başında devralıp şampiyon yapamayan teknik direktör ile bir sonraki sezon için çalışmadı. 

Bu futbol anlayışı içerisinde Zico, Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynatmasına rağmen takımdan kovulmuştu. Tabii ki tek etken sezon sonu şampiyon olunamaması değildi ancak temel sebep sezon sonunda lig kupasının havaya kaldırılamamasıydı. Zico gitti İspanya ile Avrupa Şampiyonu olan Luis Aragones takımın başına geldi. Yine bir dolu transfer, yine bir felsefe değişimi ve yine bir adaptasyon süreci. Ancak Mayıs ayının ortasında alınması gereken bir lig kupası vardı, Aziz Yıldırım'a göre her şey o kupaya bakıyordu. Hemen birkaç satır yukarıda da belirttiğim sorunlardan dolayı Aragones Fenerbahçe'de başarılı olamadı, olamayacağı da sezon başından belliydi. 

Gelelim 4 ay öncesine şimdi. İkinci Fenerbahçe macerasına atılan Daum tekrar takımın başındaydı ve son haftaya avantajlı olarak girilmişti. Düz mantıkla Fenerbahçe kazanırsa şampiyon, işte bu kadar. Maçı öyle ya da böyle kazan kupa senindi. Ancak işler öyle olmadı, Fenerbahçe maçı kazanamadı. Tam da bu nokta da Aziz Yıldırım'ın 12 yıldır istisnasız işleyen katı kuralı devreye girdi. Daum gitti sportif direktör Aykut Kocaman geldi.

Deja Vu'da tam da bu sırada başladı. İlk 5 haftada 6 puan toplayan, herhangi bir futbol anlayışını takıma yerleştiremeyen, yeni transferlerin takıma adapte olmalarını sağlayamayan, takım içinde arkadaşlık ortamını oluşturamayan Aragones'in Fenerbahçe'sini bugün yeni versiyonu ile tekrardan izliyoruz, yaşıyoruz, üzülüyoruz. Biz taraftara bu acıları, üzüntüleri ve Deja Vu'yu kim yaşatıyor, karar merkezi kim düşünülmeli. Yoksa bu Deja Vu'lar her 2-3 sezonda bir tekrarlanabilir.

Seja o primeiro a comentar


  ©EmreCeSpor - Todos os direitos reservados.

Template by Dicas Blogger | Topo