.

Pazartesi, Haziran 21, 2010

Türkiye' den Transfer Olmak


Belli bir seviyeye gelmiş her Türk futbolcunun aklında Avrupa' ya transfer olmak fikri ve hayali vardır. Futbola başlarken de oynarken de bu hayal, akıllarının bir köşesinde hep yer etmiştir. Gelin sizlerle Türk futbolcusunun Avrupa' ya gidebilme ve gidince başarı yakalayabilme ihtimalini tartışalım.

Bildiğiniz üzere Türkiye' de futbolculardan neredeyse vergi payı alınmıyor. O yüzden futbolcular, kulüpleriyle anlaştıkları paranın büyük bir bölümünü ellerinde nakit olarak görüyorlar. Fakat Avrupa' da işler böyle yürümüyor. Futbolcular, aynen bir memur gibi kamu çalışanı olarak görülüp, yüksek vergi altına alınıyorlar. Bu nedenle 2 milyon $ anlaşma yapan bir oyuncu ancak bunun 1.2 $ alabiliyor. Avrupa' daki futbolcularda bu durumdan şikayetçi. Bazı futbolcuların Türkiye' yi seçmesindeki önemli etkende bu vergi problemi zaten.

Peki Türkiye' den Avrupa' ya hangi şartlarda transfer olunur. Her futbolcunun ağzından düşmeyen şu klasik cümleler kulak aşinalığı yarattı herkeste. "Gideceğim kulüp (Örn: BJK) Beşiktaş' tan büyük olmalı." Tamam kardeşim, anlıyorum durumunu buradaki yöneticilere de yağ çekmek istiyorsun, dargın ayrılmak istemiyorsun, seni anlayışla karşılıyorum. Fakat ülkemizdeki futbol kulüplerinden büyük, hangi Avrupa takımına gidebilirsin ? Barcelona mı ? Real Madrid mi ? Yoksa Chelsea mi ? Bu takımlar ve benzeri birkaç kulüp, ülkemizdeki kulüplerden büyük sayılabilir ve senin Türkiye' deki kazandığı parayı, vergi payı düşürüldüğünde bile verebilir. Sen bu kulüplere gidemedin diyelim. Bir alt seviye takımlara göz kırpıyorsun o zaman. Mesela Ajax, mesela Werder Bremen, mesela Bordeaux di mi ? Bunlar ülkemizdeki büyük kulüplerle eşit seviyedeki takımlar olarak sayılabilir. Fakat bunlar sana Türkiye' de kazandığın paranın yarısını verebilir mi ?

Ey "genç" Türk futbolcusu, eğer Avrupa' ya transfer olmak istiyorsan, öncelikli hedefin parayı gözden çıkarmak olacak. İzleyeceğin yol iki basamaktan oluşacak. Amacın, ilk önce Avrupa' nın iyi sayılabilecek kulüplerine (Örn: Ajax) transfer olmak, sonra performansını yükseltip Dünya' nın büyük kulüplerine transfer olmaktır. Yoksa kimse seni o paralara Türkiye' den transfer etmez ! Bunu aklından çıkarma.

Seja o primeiro a comentar


  ©EmreCeSpor - Todos os direitos reservados.

Template by Dicas Blogger | Topo