.

Cumartesi, Haziran 26, 2010

Güney Amerika Fırtınası

2010 Dünya Kupasında grup maçları sona erdi. İlk etabın bittiği kupada en dikkat çeken durum Güney Amerika takımları oldu. Bildiğiniz üzere Güney Amerika'dan 5 takım katılıyor Dünya Kupasına. Bu beş takımdan dördü gruplarını birinci bitirdi, diğer takım Şili ise grubunda ikinci sırayı aldı. Yani Güney Amerika kayıpsız yola devam ediyor. Gelin sizlerle bir Güney Amerika değerlendirmesi yapalım.

Uruguay:

A grubunda mücadele eden Uruguay, grubunu birinci sırada bitirdi. Akılcı ve temkinli futbol oynaması ile dikkat çeken 'Gök Mavililer', kupanın gizli favorilerinden biri konumunda. Bu sezon toplam ellinin üzerinde gol atan Diégo Forlân-Luîs Suarez ikilisi Uruguay'ın en güvendiği iki isim. Savunmasında Diego Lugano'yu bulunduran Uruguay, kupanın gol yemeyen iki takımından biri konumunda.(Portekiz) Fakat kapanan savunmalara karşı çözücü silahları yok. Onlar için tek sıkıntı bu gibi gözüküyor. Yarı final için rakipleri, Güney Kore,ABD ve Gana olduğu düşünüldüğünde, Gök Mavilileri daha iyi yerlerde görmenin zor olduğunu düşünmüyorum.




Arjantin:

B grubunu ezip geçen Arjantin için en önemli avantaj tabii ki antrenörleri Diego Armando Maradona. Maradona'nın Arjantin'de bir ilah olarak görüldüğünü söylersek, futbolcular üzerindeki etkisini siz düşünün artık. Gerçekten takım çok iyi motive olmuş durumda. Bence kupayı en çok arzulayan takım Arjantin. Tangocuların hücum hattı ise akıllara durgunluk verici. Messi, Tevez, Higuain, Diego Milito ve Martin Palermo turnuvanın en zengin hücum hattını oluşturuyor. Fakat savunmalarının hücumları kadar iyi olduğu söylenemez. Grup maçlarında 1 gol yeseler de, kontra atak oynayan ekiplere karşı zorlanabilirler. Onları final yolunda, Almanya-İngiltere eşleşmesinin galibi bekliyor olacak.



Paraguay:

Paraguay, F grubunu birinci sırada bitirerek büyük bir başarıya imza attı. Kadrosunda zor anlarda kurtarıcı olabilecek Arjantin doğumlu Juan Barrios ve Santa Cruz gibi iki önemli isim bulunuyor. Enrique Vera ise diğer dikkat çeken isim. Takım oyunun ön planda tutan Paraguay'ın çeyrek final oynaması sürpriz olmaz.



Brezilya:

Brezilya, 'joga bonito' yani güzel futbol felsefesinden ayrılarak, modern futbola ayak uydurmuş gözüküyor. Eski Brezilya savunma oyuncusu Dunga, takıma kontrol futbolunu benimsetmiş. Önceki turnuvalara göre daha sağlam ve dengeli gözüken sambacılar, turnuvanın favorilerinden biri konumunda. Kapanan savunmalara karşı Robinho ve Elano gibi çözücü oyuncuları da kadrosunda bulunduran Brezilya'nın en önemli artısı savunması olarak gözüküyor. Lucio ve Juan'ın uyumuna Maicon'un üstün performansı eklenince, Brezilya rakipleri için korkutucu bir takım haline gelebiliyor. Fakat turnuvanın iyi ekiplerinden Şili karşısında dikkatli olmalılar. Cesur bir futbol anlayışındaki Şili karşısında, sakin kalırlarsa Brezilya tura yakın olan takım olur.



Şili:

Şili H grubunu İspanya'nın ardından ikinci sırada bitirdi. Turnuvanın bence en güzel futbolunu oynayan Şili, cesur futboluyla dikkat çekiyor. Göze hoş gelen ve açık futbolu tercih eden Şili, son vuruşlarda sıkıntı yaşıyor. Şili tarihinin en golcü futbolcusu Humberto Suazo'nun sakat olması onları bir adım geriye götürdü. Bu eksikliğe rağmen Alexis Sanchez, Arturo Vidal, Matias Fernandez, Jorge Valdavia iyi performansları ile takımı ikinci tura taşıdılar. Brezilya karşısında sürpriz arayışında olacak Şili, akıcı ve tempolu futbolu ile hafızalara kazındı şimdiden.

Seja o primeiro a comentar


  ©EmreCeSpor - Todos os direitos reservados.

Template by Dicas Blogger | Topo