.

Salı, Haziran 29, 2010

Teknolojinin Sınırları

Almanya-İngiltere maçı ile bir kez daha gündeme gelen "Futbol maçlarında teknolojiden yararlanılmalı mı?" sorusuna farklı cevaplar geliyor. Bir kesim, futbola teknolojinin girmemesi gerektiğini, eğer video sistemi uygulanırsa futbolun güzelliğinin zedeleneceğini düşünüyor. Diğer kesim ise futbolda teknoloji kullanılırsa hataların azalacağını, böylece yanlış kararlardan canı yanan takım sayısının en aza ineceğini düşünüyor.

İlk görüşü katıldığım pek söylenemez. Birinci görüşü savunanlar, 'futbol hatalar oyunudur, hataları çip veya kamerayla deşifre etmek doğru olmaz' diyorlar, fakat maçlardaki bazı can alıcı hatalar turnuvanın kaderini değiştirebiliyor. O yüzden teknolojinin futbolda kullanılmasına kesinlikle hayır diyemeyiz.



İkinci görüşü savunanlar ise futboldaki hata oranını düşürmek için teknolojiden yararlanmak gerektiği söylüyorlar. Tabii ki bu video sisteminin her futbol karşılaşmasında uygulanması pek mümkün değil. Şöyle ki Wimbledon'dakine benzer bir uygulama sorunu çözebilir. Yani Wimbledon'da şahin gözü uygulaması sadece 2 kortta var, futbolda da video veya çip sistemi sadece büyük turnuvalarda uygulanabilir. Böylece en kritik yerlerdeki hatalarda büyük oranda giderilebilir. O zamanda elemede, hakem hatalarının kurbanı olan takımları göz ardı etmek gerekecek.

Ben yine de teknolojinin sınırlarının futbolu da kapsamasından yanayım. Fakat futbolda hata oranını sıfıra düşürmek diye bir şey söz konusu olabilir mi ? Bence zamanla teknolojinin de açığını bulacaktır futbol...

Seja o primeiro a comentar


  ©EmreCeSpor - Todos os direitos reservados.

Template by Dicas Blogger | Topo