.

Pazar, Haziran 27, 2010

Panzerler 66' nın Rövanşını Aldı



2010 Dünya Kupası 2.tur maçında İngiltere - Almanya karşı karşıya geldi. Almanya maçı 4-1 kazanırken goller Klose, Podolski, Müller(2)'den geldi. İngiltere'nin tek golünü ise Matthew Upson attı. Böylece Almanya çeyrek finale yükselerek rakibini beklemeye başladı. Buraya kadar olan ki bölüm işin hikaye kısmıydı, şimdi gelin biraz derine inelim.

Almanya maça hızlı ve tempolu başladı. Etkili ataklar gerçekleştiren Panzerler, bir anda kendisini iki farklı önde buldu. Daha sonra ne olduysa oldu, İngilizler bir anda canlandı. İlk önce Lampard'ın ortasında Matthew Upson farkı bire indirdi. Bu gol için söylemeden geçmeyeyim, Almanya kalecisi Manuel Neuer'in büyük hatası vardı. Maçın kırılma dakika ise kale sahasını geçip, gol olmasına rağmen verilmeyen toptu. Lampard'ın vurduğu aşırtma şut çizgiyi geçmesine rağmen, hakem tarafından gol sayılmadı. İkinci yarıya baskılı başlayan İngiltere, gol bulmak için saldırsa da kendi yarı alanında büyük boşluklar verdi. Almanya'nın iki kontra ataktan gelen golleri maçı kopardı ve turu Almanlara getirdi.

Artık bu maçtan sonra büyük turnuvalarda video sisteminin kullanılabilir. Özellikle İngiliz lobisinin ağır baskısı bunda etkili olacaktır. İngilizler için, 'Oysa her şey o kadar güzel başlamıştı ki' diyemeyeceğim,kötü başladılar, kötü bitirdiler. Almanlar için ise 1966 Dünya Kupası finalindeki tartışmalı İngiltere golünün intikamını aldılar diyebiliriz.

Seja o primeiro a comentar


  ©EmreCeSpor - Todos os direitos reservados.

Template by Dicas Blogger | Topo