.

Çarşamba, Haziran 30, 2010

Federer Veda Etti



Wimbledon'da büyük bir sürpriz gerçekleşti. 1 numaralı seri başı Roger Federer, 12 numaralı seri başı Tomas Berdych'e 3-1 yenilerek elendi. İlk seti 6-4 kaybeden Federer, sonraki seti 6-3 kazanmayı başardı. Üçüncü sette formsuz olduğu görülen Federer seti 6-1 kaybetti. Son sette bir kez daha servis kırdıran 'Ekselansları' seti 6-4 kaybederek turnuvaya veda etti. Böylece Federer kariyerindeki 6.Wimbledon yenilgisini almış oldu. İlk yenilgisini de yine bir Çek Jiri Novak'tan alması kaderin cilvesi olarak değerlendirilebilir.



2002 yılından beri Wimbledon'da üst üste 7 final gören efsane tenisçi, bu 7 finalin altısında şampiyonluk yüzü görmüştü. Daha önce bir final maçı dışında merkez kortta yenilgi almayan Federer, böylece ilk mağlubiyetini almış oldu. Federer'in arka bahçesi olarak görülen Wimbledon'da çeyrek finalde elenmesi tüm tenis dünyasında şok etkisi yarattı.



Berdych'in gaibiyeti tenis tarihinin en önemli anlarından biri olabilir. Çünkü 2001'de 4.turda genç Federer Sampras'ı yendiğinde devir değişmişti. Bu maç ile şimdi akıllarda "Acaba Roger Federer devri de kapanıyor mu ?" sorusu dolaşıyor.

Seja o primeiro a comentar


  ©EmreCeSpor - Todos os direitos reservados.

Template by Dicas Blogger | Topo