.

Pazartesi, Haziran 21, 2010

Basketbolun Kötü Çocuğu


NBA' in en çılgın oyuncusu kimdi ? sorusuna herkesin ortak bir cevabı olacaktır. Her maça envayi çeşit saç rengi ile çıkan, 1500 kadın ile beraber olmuş, gelmiş geçmiş en iyi ribaundcı, bunlar bu adamın sadece birkaç özelliği. "The Worm" lakaplı Dennis Rodman' a dair bir yazı kaleme almak istedim. Bir basketbolcu ne kadar çılgın bir hayata sahip olabilir, gelin hep birlikte görelim.

Dennis Rodman yazıyla anlatılacak en zor insanlardan biridir. Onu tanımanız için fotoğraf ve videolarını görmeniz gerekir. Dennis Rodman' ı tanımlayacak en iyi durumlardan biri de şudur : Zamanında antremana cikmak yerine bir Talkshow' a katılmıştı. Talkshow' dan 70.000 dolar alıp, takıma ceza diye 5000 dolar ödemişti ve bunun üzerine "Sizce hangimiz kârlı ?" demiştir.

Rodman, 1961 doğumludur ve Detroit Pistons, San Antonio Spurs, Chicago Bulls, Los Angeles Lakers ve Dallas Mavericks takımlarında forma giymiştir. Hem Carmen Electra ile yaşadığı ilişki hem de her maçta farklı saç renkleriyle sahaya çıkması ve çılgınca davranışları nedeniyle ilgi odağı haline gelmiştir. Chicago Bulls'ta oynadığı dönemde Michael Jordan ve Scottie Pippen ile beraber muhteşem bir kombinasyon kurmuşlardır ve şampiyonluğa ulaşmışlardır.

Madonna ile yattığını göğsünü gere gere dünya haber organlarina fax geçecek kadar çılgın bir adamdır. Birçok maçta hakem yada kendinden en ve boy olarak daha endamlı duran insanları tokatlaması ile NBA' in psikopatı unvanını elinde tutan karakter insani. Bir maç öncesi de kafasına "Kavun yiyin." yazdırarak sosyal sorunlara da dikkat çekmiştir.(!)

Ribaund konusunda efsane olan Rodman, "Ribaund almak için ter kokusunu sevmelisiniz." diye görevine başka bir boyut kazandırmıştır. Kısa boyuna rağmen (2.03), çok sayıda ribaund almasını ise "Nerede olmam gerektigini biliyorum." cümlesiyle açıklamıştır.

NBA' in tadı tuzuydu. Şut atamaz, basket oynayamazdı. Çok iyi savunma yapar, zıplaya zıplaya hücuma giderdi. Bir set hücumunda eline top gelmezdi ama hücum ribaundu alarak sayısını yapardı. Hakemlere kafa atardı, John Stockton' ı tekmelerdi, kameramanın kamerasını kırardı.Ha söylemeliyim ki bu arada 5 NBA şampiyonluğu da kazanmıştır.

Sonuç olarak Rodman bize fazla sayı atmadan da, fazla asist yapmadan da, efsane olunabileceğini göstermiş bir basketbolcudur. Belki örnek bir sporcu değildi fakat hayata olan bakış açımıza renk kattı. Teşekkürler kötü çocuk...

Seja o primeiro a comentar


  ©EmreCeSpor - Todos os direitos reservados.

Template by Dicas Blogger | Topo