.

Pazartesi, Ekim 18, 2010

İlk Haftada Gülen Taraf Tofaş


İlk olarak Bursa'daki taraftar kitlesinden bahsetmek gerekir, istenen düzeydeydi (ne kadar sonlara doğru işin içine futbolu karışıtırıp saçmalasalar da). Maça Karşıyaka'da Birkan Batuk iyi başladı, etkili dış şutlarıyla takımını skorda öne taşıdı. Yeni nesil iki atlet uzun Furkan Aldemir (maçı 15 sayı 12 ribaundla bitirdi) - İlkan Karaman eşleşmesini izlemek büyük keyif verdi açıkçası. İlk çeyrekte göze en çok çarpan konu Karşıyaka'nın geri koşma problemiydi. Tofaş bunu Can Altıntığ ve Austin Nichols ile yakaladığı hızlı hücumlarla iyi değerlendirdi ve çeyreği 25-24 önde kapadı. Maçın en güzel hareketlerinden olarak, tecrübeli isim Onur Aydın yüksek posttan backdoor katı yapan Austin Nichols'a enfes bir asist yaptı ve bu şık hareket coach Nihat İziç'ten bile alkış aldı. Ayrıca Karşıyaka hücumda Toolson'ı çok arıyor, Osiris Eldridge iyi bir şütör olabilir fakat belli bir noktada takılıyor oyun zekası olarak. İkinci çeyrekte masa hakemlerinin aksaması baş hakem Recep Ankaralı'yı isyan noktasına getirdi. Bu duruma kaçan şutlar da eklenince ikinci çeyrek daha durağan geçti. Son FB Ülker maçının yıldızı Tomislav Ruzic 8 sayıda kalırken, Austin Nichols ve Osiris Eldridge'in karşılıklı 12'şer sayısıyla ev sahibi Tofaş ilk yarıyı önde kapadı (40-39).

Devre arasında hemen önümde ailesiyle maçı izleyen minik bir çocuğun anlamasa da taraftara alkışla tempo tutması çok hoştu. Çok klişe fakat tribünlerde görmek istenen görüntülerden bir tanesiydi sanırım.

İkinci yarıya Tofaş hızlı başladı ve farkı çift haneler sınırına getirdi. Bu dakikada coach Hakan Demir'den önemli bir hamle geldi ve coach takımını 4 kısaya çevirdi (tek uzun Furkan Aldemir). Eleştirdiğim Osiris Eldridge bu farkı bireysel performansla eritip takımını maça tekrar ortak etse de hemen ardından birkaç tercih hatasıyla tekrar beni haklı çıkarttı. Karşıyaka'nın iki genç yıldızı Birkan Batuk ve Furkan Aldemir saha içinde çok iyi anlaşıyorlar. Kulübün geleceği, yapılacak doğru hamlelerle çok daha iyi olabilir bu ikili üzerinde. İkinci devrede göze çarpan bazı şeyler aktarmak isterim; en başta coach Nihat İziç'in bazı oyuncular üzerindeki komutları dikkat çekiyor. Can Özcan, Fırat Töz, Orçun Göllü gibi oyuncular potaya hiç bakmayıp hemen pas verecek takım arkadaşı arıyorlar. Ekstra katkı almadan maç kazanması pek kolay değil. Yine bir Tofaş uzunu yine güzel asist; bu sefer İlkan Karaman tam saha mesafeli müthiş bir pas ve Can Altıntığ hızlı hücumu bitirdi. Akranı Fırat Töz bu pası fazlasıyla kıskanmış olmalı. Karşıyaka coachu Hakan Demir 4 kısayı tadında bırakamayınca öne geçmesiyle yakalanması bir oldu. Can Altıntığ'ın azimli oyunuyla Tofaş tekrar maça ortak oldu. Nihat İziç parkede pek aklıselim davranamıyor. O nasıl bir sinirdir öyle, korkuyorum kenarda kalp krizi geçireceğinden. Maça bir sakinleştiriciyle çıksa hem nöronlarını korur hem de gırtlağını. Son hücumu Birkan Batuk'la değerlendiremeyen Karşıyaka Bursa'dan 77-73 mağlup ayrıldı. Tofaş'ta en skorer isim 18 sayı ile Austin Nichols olurken, Karşıyaka'da maçın en skoreri Osiris Eldridge'in 23 sayısı galibiyete yetmedi.

Seja o primeiro a comentar


  ©EmreCeSpor - Todos os direitos reservados.

Template by Dicas Blogger | Topo