.

Pazar, Ekim 17, 2010

Bandırma'da İlk Tango

Bandırma'da artık alıştığımız bir basketbol atmosferi vardı bugün. Bu iki güçlü takımın çarpışması için seyirciler yerlerini almıştı bir pazar öğle sonrasında.

Banvit maça Chuck Davis ve Lance Williams'a alçak postta top indirerek başladı. FB Ülker ise Darjus Lavrinovic'i dışarı çekerek hem şutundan faydalandı (maçı 4/6 üçlükle bitirdi) hem de L. Williams'ı pota altından uzak tutmayı amaçladı. Vidmar ise fırsatçı golcü rolünde hücum ribaundlarını topladı. Bal yapımı yüksek okulundaki derslerini aksatmış hayta bir öğrenci gibi yarım yamalak yapıyordu bu işi. Ribaund al, kaçır, tekrar al, tekrar kaçır. İstatistik dağ oldu böylece.

Sinirimi zıplatmakta zirveye oynamaya meyilli, inanılmaz tercih hataları yapan siyahi dış oyunculara Antonio Graves'i de ekler, ayrıca Orhun Ene'ye Tanrı'dan sabır dilerim.

 Damir Mrsic'i takım elbiseyle coach Neven Spahija'nın yanında görmek beni pek mesut etti; oyunculuğu ardından kenar yönetiminde görev alan simalara her daim farklı bir sempati duymuşumdur.

Hücum ribaundu farkı çığ gibi büyüyordu. İkinci periyot bitimine 3 dakika kalmışken 8 hücum ribaundu yapmış olan FB Ülker (Banvit ise sadece 1), momentumu kendine çevirmeye başlamıştı ki yerinde gelen bir molayla takımını tekrar maçın içine dahil etti coach Orhun Ene ilk yarı bitiminde. (36-36)

İkinci yarıda yeni transfer Hırvat Marko Tomas kendini gösteriyor, fakat bir görev adamı olarak! Şutlarında istediği isabeti bulamasa da yaptığı etkili savunma ile rol ayrımı yapmaksızın takımda kendine yer bulmak istediği aşikar.

İkinci yarının ilk 5 dakikasında Spahija yine seri bir manevrayla ibreyi kendine çevirmekteydi ki bu sefer Orhun Ene molasız raya oturttu takımını. Sahadaki oyuncular kadar hakem masalarının sağında ve solundaki yetkili kişiler de kıyasıya mücadele içindeydiler.

Son çeyreğe de eşitlikle (53-53) girildi. Parkede maçın hakkını veren bir mücadele vardı. Chuck Davis'in müthiş performansıyla son çeyrekte nakavt olmaktan kurtuldu Bandırma ekibi.

Chuck Davis tüm FB Ülker uzunlarına eşleşme sorunu yaşattı fakat yüksek yüzdeyle attığı 20 sayı takım arkadaşlarından beklenen katkı gelmeyince galibiyete yetmedi. Sarı-Lacivertliler'de ise Darjus Lavrinovic 24 sayıyla maçın en skorer ismi oldu. Maç boyunca birbirinden kopamayan skor çifti, maç sonuna doğru tecrübe farkıyla FB Ülker tarafına doğru minik bir ivme gösterdi ki maçın anahtarı da buydu. Ve gelen bu maç sonu performansıyla Spahija'nın takımı Kara Ali Acar kalesinden sağ çıkmayı başardı (67-70).

Seja o primeiro a comentar


  ©EmreCeSpor - Todos os direitos reservados.

Template by Dicas Blogger | Topo