.

Pazartesi, Kasım 15, 2010

Yazık Oldu Aslana


Hafta sonu Medical Park Trabzonspor maçı kazanılmıştı görüntüde ama büyük bir kayıp verilmişti maçın son periyodunda. Takımın savaşçılarından, yüreği ile oynayan pivotu Gasper Vidmar şanssız sakatlığa kurban gitmişti o maçta. İşte bu yüzden yenik sayıyorum kafamda Fenerbahçe Ülker'i o gün.

3 sezon önce Emir Preldzic ile birlikte Slovenya'dan geldiğinde yerden yere vurulmuştu Gasper. Eleştirilerin birçoğu da haklıydı, Vidmar yetenekli bir uzun değildi. Ancak kısıtlı kapasitesine rağmen inanılmaz mücadele eden bir pivottu Vidmar. Rotayon içinde aldığı süreleri dert etmeyen, sessiz ve güçlüydü. Vidmar'ın kadın hayranı gibi özelliklerini yazıyorum ama böyle yazmak gerekiyor. Çünkü Gappy büyük ihtimalle sezonu kapattı ve bu sene Euroleague'de hedefleri olan Fenerbahçe Ülker bu eksikliği doldurmalı. Alınacak uzunun Vidmar'ın yukarıdaki özelliklerine benzer bir uzun olmasına dikkat edilmeli.

Bu noktaya kadar yazdıklarımı birçok kişi zaten biliyor. Biz şimdi ileride nelerin yapılabileceğine dair fikir yürütelim, biraz beyin fırtınası yapalım. Öncelikle takım içinde oluşabilecek seçenekleri sayalım.
  • Sadece Banvit TÜBAD turnuvasında görme şansını bulduğumuz Rasid Mahalbasic kısa vadedeki tercih olacak gibi duruyor. Yetersiz fiziği (2.08), basketbol bilgisinin zayıf olması ve vasat şutu Mahalbasic'ten aklımda kalanlar. Transfer olduğunda Spahija'nın Vidmar'ı olarak nitelendirdiğim Mahalbasic, hem domestik lig için hem de Euroleague için yetersiz kalacaktır kanımca.
  • Vidmar'ın eksikliğini takımın içinden kapatmanın ikinci yolu Kaya Peker'in süresini çoğaltmak ve ona daha fazla güvenmek. Oğuz Savaş-Kaya Peker-Darius Lavrinovic-Mirsad Türkcan dörtlüsünden kurulu bir pota altıyla Euroleague'de Top 16'ı ve sonrası puslu görünmeye başlar, hemde böyle mükemmel başlamışken. Benim düşüncem bu dörtlü yeterli görülmeyip, takviye yapılacağı yönünde.
  • Gasper'in eksikliğini takım içinden kapatılamayacağı olgusuna ulaştığımızda gidilecek ilk kapı Enes Kanter olarak gözükebilir. Ancak hem Enes'in Fenerbahçe Ülker'e hem de Fenerbahçe Ülker'in Enes'e bakış açısı hiç mi hiç olumlu değil.  Hele ki daha birkaç gün önce çıkmayan izin sonrasında Enes hakkında adım atılacağını tahmin etmiyorum. Gözler NBA ve Avrupa'ya çevrilecektir.
  • İlk önce uzağa gidelim ve NBA'den Fenerbahçe Ülker'e gelebilecek ve takıma uyum sağlayabilecek birkaç isme göz atalım. NBA'de takımlarında belli bir performansı göstermiş oyuncuyu koparıp, Avrupa'ya getirmek gerçekten çok zor. O nedenle takımlarında göz ardı edilmiş veya yeterli performansı gösterememiş uzunlara yönelmemiz daha makul olur. Hafızamı zorlayıp, ufak bir beyin fırtınası yaptığımda benim aklıma iki isim geldi; Alexis Ajinca ve David Andersen. Fransız pivot Ajinca (2.13) hem Vidmar'ın özelliklerine yakın kişisel özelliklere sahip hemde kendini ispatlama çabası içinde olacaktır. İkinci isim ise eski bir Avrupalı David Andersen. Raptors'ın zor döneminde onu bırakma şansı yüksek değil ancak Andersen'in de Kanada'da mutlu olduğu söylenemez. Dışarıda oynayan uzun bolluğu olan Fenerbahçe Ülker, David Andersen'e yönelir mi, önümüzdeki günlerde göreceğiz.
  • Avrupa sahnesine döndüğümüzde elimiz biraz rahatlıyor. Benjamin Eze tarzında uzunlar ön planda olacaktır. Genç Avrupalılar arasında ise Union Olimpija'da kiralık oynayan Giorgi Shermadini ve Benetton'un göze çarpan genç uzunu Donatas Motiejunas ihtimaller dahilinde olabilir. Tabii Avrupa arenasında hem Aydın Örs hem de Neven Spahija'nın bir dolu bağlantısı vardır. Rasid Mahalbasic seviyesinin üstünde bir Yugoslav ansızın çıkıp gelirse şaşırmamak gerekir.
Satırlar dolusu yazdık Vidmar ve daha sonrası hakkında. Bu da gösteriyor ki Vidmar, özellikle son dönemde Fenerbahçe Ülker'de doğru işler yapmış. Umarım Sloven pivot en kısa zamanda parkelere geri döner ve onun yokluğu en az zararla atlatılır.

Seja o primeiro a comentar


  ©EmreCeSpor - Todos os direitos reservados.

Template by Dicas Blogger | Topo