.

Perşembe, Kasım 18, 2010

Kaçan Balık Büyük Olur












Vidmar sakatlandığından beri içimde hep sıkıntıydı Cholet deplasmanı. Montepaschi Siena'nın Barça ile oynadığı haftayı deplasman galibiyeti ile kapatmak şöbiyete benzerdi. Ancak olmadı; Cholet Basket 82 - 78 ile maçı kazanan taraf oldu.

Yarı sahayı geçtiğinde sayı bulmadan dönmeyen Cholet Basket'in maç içindeki en önemli kozu ribaundlar oldu. Maç sonunda 40 - 37'i ribaundlarda üstün olan taraf Fenerbahçe Ülker olsa da, Gasper Vidmar'ın yokluğunda büyük sorun yaşadık pota altında. Özellikle verilen 15 hücum ribaundu namağlup bir Euroleague takımına hiç yakışmadı.

Bu maçtan kafama takılan notları madde madde çıkarmak gerekirse;
  • Gasper Vidmar'ın takım içindeki önemi net olarak anlaşıldı. Özellikle TOP 16 ve ilerisi için uzun takviyesinin şart olduğu görüldü. Her ne kadar Kaya Peker iyi niyetli oynasa da, takımı içi sertliği bir türlü tutturamadık. 
  • Oğuz-Lavrinovic ikilisine bir parantez açmak lazım. Hep derim Fransız takımları bize ters geliyor diye, bu teori özellikle Oğuz-Lavrinovic ikilisini vurdu. Zaten yavaş olan Oğuz siyahi ve hızlı Cholet uzunlarına karşı varlık gösteremedi. Ancak Darjus'un kahredici performansı eksi notlarımın başında yer alıyor. 0/5 üçlük fazla söze gerektirmiyor.
  • Hakemler, hakemler, hakemler. Ulan yenilgiyi hakemlere mi bağlıyorsunuz diye atarlanmaya hiç gerek yok, maçı izleyen taraflı tarafsız herkes hakemlerin maçı nasıl yönettiğini görmüştür. Sırf bize değil, karşılıklı olarak çalınan bolca yanlış karar maçın gidişatı önemli ölçüde etkili. Euroleague organizasyonu içinde böyle hakemler gördükçe deliriyorum.
  • Sammy Mejica. Adını ilk kez duydum bu Dominikli forvetin. Bu akşam 29 sayı, 5 sayı, 3 asist ile oynadı bize karşı. İlk çeyrekten sonra ne zaman Cholet'yi yakalamaya çalışsak umudumuzu kıran başlıca isim oldu. Takibe almak lazım kendisini.
Bildiğiniz üzere haftaya Vilnius'a gidiyoruz. Khalid El - Amin ve Sarunas Jasikevicius transferleriyle toparlanan ve kendi sahasında taraftarlarıyla inanılmaz gaza gelen Lietuvos Rytas bizim için ciddi bir rakip. Yine bazı endişeler taşıyorum bu maç için, umarım bu kez ben yanılırım.

Seja o primeiro a comentar


  ©EmreCeSpor - Todos os direitos reservados.

Template by Dicas Blogger | Topo