.

Cuma, Kasım 05, 2010

Görmek İstediğim Fenerbahçe Ülker



















Bir önceki gönderiyi 8 gün önce yazdığımda konu Fenerbahçe Ülker'di. Bugün yine konu Fenerbahçe Ülker. Bir önceki postu kısaca özetlemek gerekirse; Fenerbahçe Ülker'in maç sonuçları olarak iyi olduğunu ancak Zagreb deplasmanında parke üzerindeki basketbol anlamında beni tatmin etmediğini belirtmiştim.

Bir hafta önce Zagreb deplasmanında harala gürele oynayan Fenerbahçe Ülker, belki de Barcelona'daki maçı daha fazla ciddiye alması ile toplu bir görüntü çizdi. Bu toplu görüntü bilinçli basketbol ile birleşince yıllardır özlemle beklediğim takım bir anda ortaya çıktı. Dişe diş, göğüs göğüse yapılan savunma Palau Blaugrana'da son Euroleague şampiyonu eritti. Bireysellikten çıkılıp top paylaşımının arttırılması ve bunların sonucunda ortaya çıkan akıllı şut seçimleri Barça'ya son darbeyi indirdi. 8 oyuncunun 6 sayı ve üzerine çıktığı Fenerbahçe Ülker böylece geçen yıl aynı salonda aldığı 34 sayılık ağır mağlubiyetin izlerini temizlemeyi başardı.

Bu galibiyet ile birlikte dün Ömer Onan'ın canlı yayında da belirttiği gibi Euroleague'deki diğer takımlara büyük bir mesaj verilmiş oldu. Geçen sezon ilk tur gruplarından çıkamayan Fenerbahçe Ülker ile bu seneki Fenerbahçe'nin aynı olmadığının altı kalınca çizildi. 

Ayrıca bu maç ile yeni oluşturulan bir takım olan Fenerbahçe Ülker'in takım içi sınırları da büyük oranda belli oldu. Bu sezon takım liderliği görevini iki Hırvat almış durumda; Roko-Leni Ukic ve Marko Tomas. Bu ikili hem delici özellikleri ile hem de keskin şutları ile Fenerbahçe Ülker'i maçın zor dakikalarında taşıyacak gibi gözüküyor. Bir parantez de Gasper Vidmar'a açmak lazım. Sloven pivotu sezon arasında Union Olimpija'ya kim kiraladıysa çok minnettarım. Ljubljana'daki kısa dönem genç uzuna çok yaramıştı ve dün de bu kiralanaşın olumlu etkilerini gördük. Vidmar son Euroleague şampiyonu Barça'nın uzunlarına büyük üstünlük sağladı boyalı alanda. Aferin Vidmar aynen böyle devam et.

Alınan bu tarihi galibiyetin taçlandırılması ise haftaya Sinan Erdem'de Montepaschi Siena karşısında olacak. Grup liderliği için önemli bir yol kateden Fenerbahçe Ülker'i bu önemli mücadelede yalnız bırakma büyük Fenerbahçe taraftarı. Bilet fiyatlarını soracak olursanız 5 ila 10 lira arasında değişiyor.

Fenerbaçe Ülker Roko-Leni Ukic ile Kazandı : As
Palau Kalesini Fenerbahçe Ülker Yıktı : Marca
Barça Palau'da Yenildi : El Mundo Deportivo

Seja o primeiro a comentar


  ©EmreCeSpor - Todos os direitos reservados.

Template by Dicas Blogger | Topo