.

Perşembe, Kasım 18, 2010

Greg Od(u)n


2007 yılı draftlarına tarihinin en iyi uzunlarından birinin gireceği söyleniyordu. Ohio State ile NCAA'yi kasıp kavuran, yaşıtlarını ezen bir uzun geliyordu. 2003 draftı kadar olmasa da değerli ve şaşalı bir draft senesiydi 2007. T-Mac ve Dwight Howard'tan çok daha iyi iki çaylağın NBA'ye geliyor söylentileri herkesi heyecanlandırıyordu. Aynı sene Portland Trail Blazers yine bir off-season geçirmiş, draftlarda avantajlı yer kovalıyordu. İki tarafın draft gecesinde buluşması yüksel ihtimaldi.

Önceki senelerde Brandon Roy ve LaMarcus Aldrigde gibi iki önemli genci kadrosuna katan Blazers'in hedefinde Greg Oden vardı. Normaldi; uzun rotasyonunda hedefleri karşılayacak önemli bir pivot yoktu. En azından Greg Oden'a Kevin Durant'tan daha çok ihtiyaç vardı 2007'nin haziranında.

Sonuçta Blazers ilk tur birinci sıra tercihini Oden'dan yana kullandı ve Kevin Durant'ı elinin tersiyle itti. Belki de hayatının en şansız kararını almıştı GM Kevin Pritchard. Drafttan kısa bir süre sonra Greg Oden çok ciddi bir diz sakatlığı geçiriyor ve sezonu kapatıyordu. O günden beri süregelen cenabetlik bizim koca adamın peşini bırakmıyor.

Çaylak sezonuna bir yıl geç başlayan Oden dolayısıyla Blazers taraftarları dışında herkesin gözünden düşüyor. Ancak Oden kendisine güvenen topluluğu da hayal kırıklığına uğratıyor ve beklenti/sonuç oranında vasat bir sezonu arkasında bırakıyor.

Gün 17 Kasım 2010. Greg Oden artık tamamen yıldız statüsünden uzaklaşırken bir kez daha dizinden sakatlanıyor. Bu kez diğer dizinden sakatlanan Oden yine bir sezonu off olarak geçirmeye hazırlanıyor.  2.13 boya ve 140 kiloya sahip birinin 3 yılda 2 ağır diz sakatlığını kaldırması hiç kolay değil. Oden'ın gelecek sezon Free Agent olacağını düşündüğümüzde, biraz sakatlıkların da etkisiyle hak ettiği mertebeye düşeceğini öngörebiliriz.

Seja o primeiro a comentar


  ©EmreCeSpor - Todos os direitos reservados.

Template by Dicas Blogger | Topo