.

Salı, Ocak 04, 2011

Top 16

Euroleague'de normal sezon maçlarının tamamlanmasının ardından ortalığı bir yaygara koparıverdi. Benim de dahil olduğum çoğunluk kısım grupların çok çok büyük oranla belli olduğunu düşünüyordu. Ancak öğle vakti Barcelona'da olan gelişmeler çoğunluğu ters köşeye yatırdı. İyi ki de yatırdı. Artık rahat rahat önümüze bakalım.

Kura öncesinde Panathinaikos'lu, Partizan'lı, Malaga'lı bir grup bekleniyordu; ulusal ve Avrupa basınında oldukça ye verilmişti bu gruplara. Fakat kâbus gerçekleşmedi -kura çekimini izlemedim, nasıl oldu böyle bir şey hiçbir fikrim yok- işler akla kara gibi değişti. Aslında normal sezon grupları sonucunda hak ettiğimiz bir grubu aldık; ikincilik için favorinin Fenerbahçe Ülker'in olduğu.

Pana gelecekti ilk torbadan Olympiakos geldi, hoşgeldi. Pota altından ziyade dış gücü potansiyelli olan bir takım Oly. Bu durum Fenerbahçe Ülker'in avantajına olacaktır. Gappy'nin yokluğunda zayıf nokta olarak duran pota altını 'çok' fazla deşmeyecek, deşemeyecek bir Yunan takımı zor bulunur kanımca. Ancak grup birinciliği için 'Avrupa'nın en pahalı takımı' ağır basan taraf.

Zalgiris Kaunas ve PE Valencia'yı birlikte değerlendirelim. Çünkü iki köklü takımı bu grup aşamasında birbirinden ayırmak pek kolay değil. Pesic yönetiminde tam gaz gelen bir Valencia mı yoksa Belgrad Arena'da 20 bin 'taraftar'a sahip Partizan mı derseniz, açıkçası ben Valencia derim. O nedenle bu noktayı pek kurcalamayıp, kadere razı olmak lazım. Mirza Begic hamlesini yapamayan Zalgiris'in Kaunas'taki maçların dışında galibiyet alması zor gibi. Ancak iç sahadaki performanslarını göz ardı etmemek lazım.

Komşu gruptaki Siena'ya rağmen bırakalım Oly 1 olsun, biz temiz kemiksiz yazdıralım adımızı Top 8'e. Sonra Siena düşünür, zor mu kolay mı Top 8'deki rakip diye.

En son olarak fikstür ise şu şekilde;
Olympiacos - Deplasman
PE Valencia - Sinan Erdem
Zalgiris Kaunas - Sinan Erdem
Zalgiris Kaunas - Deplasman
Olympiacos - Sinan Erdem
PE Valencia Deplasman

Son maçın grup ikinciliği için muhtemel rakibin sahasında olması handikap, onun dışında gayet olumlu bir fikstür.

Seja o primeiro a comentar


  ©EmreCeSpor - Todos os direitos reservados.

Template by Dicas Blogger | Topo